mynewspapers.net

Typer av Insulin pennor

Typer av Insulin pennor


Det finns olika sätt för en typ 1 diabetiker att få hennes behövs insulin. Det finns insulin pumpar, spruta, flaskor och insulin pennor. Det finns olika märken av insulin pennor, enligt BD Diabetes finns det två huvudsakliga grupper: återanvändbara insulin pennor och disponibel insulin pennor.

Instruktioner

Alla insulin pennor har en kort nål som är mycket fina, mycket kortare och tunnare än en normal insulin sprutans nål. Enligt liv kliniken, för att använda en insulin penna används ratten att klicka för att mängden insulin du vill injicera. När rätt mängd enheter för skott har varit slagna i, trycks pennans kolven att långsamt släppa insulinet i kroppen.

Återanvändbara Insulin pennor

Återanvändbara pennor är de som är tankar som "laddas" med insulin patroner. Dessa kassetter kan hålla olika mängder insulin, vanligen 150 till 300 enheter i USA. Dessa kassetter säljs separat och kan innehålla flera dagar till ett värde av insulin per kassett. Dessa penna skal bara behöva vara ersatt några års mellanrum med korrekt användning.

Disponibel Insulin pennor

Disponibel pennor är de som är förifyllda med insulin. I Amerika hålla de brukar 300 enheter insulin i fem-räkna förpackningar. När pennan används upp helt, de kastas bort och en annan öppnas. Dessa är bra för bekvämlighet och därför är dyrare än de återanvändbara pennorna. I allmänhet som alla typer av insulin säljs i disponibel pennor.

Fördelar

Det finns vissa fördelar med att använda insulin penna. De är bekväm och lätt att bära. Det finns inget krångel fyller en spruta och att hålla upp med flera "delar" till processen. De är också lättare att få exakta enheter när diabetiker har sent skede diabetiker vision svårigheter.

Nackdelar

Det finns också vissa nackdelar med att använda insulin pennan över metoden spruta och flaskan i insulin leverans. De är dyrare och några enheter insulin som fastnat i pennan är bortkastade. Det finns vissa typer av insulin som inte kommer i pennan form. Det finns också begränsad färdigblandade kombination pennor. Om en diabetiker är på en annan kombination av insulin, behöver hon mer än ett skott.

Varumärket skillnader

Insulin pennor varierar i utseende och sättet de arbetar efter märke och modell typ. Det finns pennor som använder enheter av 2s, enskild enhet och halva enheter. Det finns några som varierar stil med pennan, användarvänlighet, den största dosen som kan bli uppringda och hur mycket pennan håller.