mynewspapers.net

Typer av instrument som används vid mätning av kroppstemperaturKroppstemperaturen är en viktig indikator på en persons hälsa. När infekterade med ett virus eller bakterier, är en upphöjd temperatur kroppens första försvarsmekanism. Men att ha feber inte är skadliga i sig, är det viktigt att hålla ett öga på kroppstemperatur under sjukdom, speciellt med barn. Om barn har en konsekvent kroppstemperatur på 40 grader Celsius eller över, är det dags att ringa doktorn. Det finns en rad olika instrument finns att mäta kroppstemperatur.

Glas termometrar

Det vanliga instrumentet för mätning av kroppstemperatur är sedan slutet av artonhundratalet, glas termometer, som innehåller kvicksilver eller alkohol. Termometern fungerar genom att mäta utbyggnaden av vätskan när det är varmt. Glas termometrar har till stor del ersatts av andra typer eftersom glaset kan gå sönder om för mycket press utövas på det. Den alkohol som används i termometrar och Merkurius är giftiga. Men gör glas termometrar inte behöver batterier eller El dem användbara instrument i isolerade platser.

Digitala termometrar

Mycket vanligare för familjebruk är nu små digitala termometern av solid plast. Dessa termometrar har en mycket liten metall sensor på spetsen--vet som en termistor--som visar en förändring i dess elektriska motstånd när det finns en förändring i dess temperatur. Detta motstånd mäts genom att köra en liten, likström genom termistor och mäta spänningsfallet. Detta översätts till en lätt-till-läsa digital display.

Pannan strip termometer

Populära barn termometern är flytande kristall pannan remsan. Föräldrar tryck på remsan på barnets panna och titta på det ändrar färg efter barnets temperatur. Det fungerar eftersom de flytande kristaller som bildar remsan är värmekänsliga. Dessa termometrar är ett bra alternativ till en vanlig muntliga termometer eftersom barn inte kan åberopas för att hålla munnen stängd, särskilt om de känner sig sjuk. De är dock inte helt rättvisande eftersom de påverkas av den omgivande luftens temperaturen.

Infraröd öron termometer

Detta lilla instrument har en liten sond som placeras bara inne i örat. En sensor känner av infraröd värme som avges från trumhinnan. Detta ger en snabb, kliniskt tillförlitlig indikator på förkroppsliga kärnar ur temperatur. Det faktum att det kan ge en noggrann avläsning inom ett par sekunder gör det särskilt lämpligt för barn.