mynewspapers.net

Typer av hjälpmedel för spionage

Typer av hjälpmedel för spionage


Oavsett om de används för personliga mål eller professionella tjänster, lyssnar enheter kan antingen tillåta någon att tjuvlyssna på samtal eller övervaka, registrera och lagra dem. Avlyssningsutrustning kommer i en rad priser och stilar, från enkla spy buggar till digital mobiltelefon/anordningar som paraboliska mikrofoner. De är alla avsedda att användas för hemlighet och på ett lagligt sätt.

Utrustning för radiofrekvens

Radiofrekvens enheter är små spion buggar som kan lätt döljas inuti telefoner att plocka upp båda sidor av ett telefonsamtal eller strategiskt placerade i växter eller andra vardagliga hushåll/office artiklar som ska plockas upp rummet samtal. Radiofrekvensen skickar samtal genom luften till en mottagare som en hörsnäcka eller ens en FM-radio. En professionell spion, privatdetektiv eller polisen kan använda en wiretap istället, dock. I förflutnan fästes en sändare till telefon sladdar inuti en telefon, skicka samtalet genom luften till en inspelningsenhet. I början av 2000-talet sker avlyssning med datorer, genom telefonbolaget.

Mobil telefoner

Vissa hjälpmedel kommer förklädd till mobiltelefoner. En typ bara ser ut som en mobiltelefon, utan mobiltelefon inälvsprodukter, och fungerar helt enkelt som en trådlös sändare. Ingen vill ge denna mobiltelefon en tanke, om inte han plockade upp och försökt till använda den. En annan typ av cell telefonerna anordning är faktiskt en fungerande mobiltelefon som kan användas för avlyssning. När någon använder telefonen, kan en annan person--spionen--ringa ett hemliga telefonnummer som tillåter honom att hemlighet lyssna på samtalet utan att den som ringt eller den person som kallas att vara någon klokare.

Långa avstånd lyssnar enheter

En vanlig form av långa avstånd lyssnande anordning kallas en parabolisk mikrofon. Den består av en mikrofon placerad i brunnen av en liten parabol formade mottagare. Det kan vara att i någon riktning att plocka upp samtal från hundratals fot bort. Medan det inte kräver sladdar att plocka upp samtalet, måste samtalet överföras via ledningar till öronproppar eller hörlurar bärs av den person som innehar den "parabolen". Den paraboliska mic kan också kopplas till en inspelningsenhet. En parabolisk mikrofon är inte liten och inte kan döljas som vardagliga objekt, så att den person som använder denna enhet måste döljas långt bort från samtalet.

Lyssna genom väggen

En enhet tillgänglig för spioner är en speciell mikrofon som ser ut ungefär som en liten stetoskop huvud, som ansluts till en radiomottagare. Mikrofonen placeras mot väggen och säkrade på plats så att lyssnaren att höra genom väggar med en uppsättning hörlurar. Dessa hög precision instrument kan även plocka upp viskade samtal.

Bionic örat enheter

Bionic örat enheter är som supersonic hörapparater. Användaren helt enkelt placerar örat knoppar i hennes öra kanalen och lyssnar, enheten förstärker samtal från andra sidan rummet, den angränsande rum, eller till och med ner i korridoren. Deras största fördel är deras liten storlek, vilket kan göra dem inconspicuous på avstånd.