mynewspapers.net

Typer av hängande växter med lila blommor

Typer av hängande växter med lila blommor


En hängande korg fylld med blommor lägger instant färg till däck, verandor och altaner. Lila förknippas ofta med andlighet och i fengshui, korgar med lila blommor föreslås för att främja fysisk och andlig healing. Leta efter växter som börjar redan blomma för att se till att du får den färg du vill.

Fuchsia

Typer av hängande växter med lila blommor


Fuchsior ser dramatiska dinglande över kanten på en korg. Blommorna kommer i både enkel- och dubbelrum typer och kolibrier är attraherad av nektar. Användning gråt sorter för bästa effekt i hängande korgar, och häng dem där de kommer att få några timmars sol varje dag. I sommarhettan, se upp för fallande blommor och slokande blad som anger att de behöver lite mer skugga. Fuchsior är svåra att hålla inomhus eftersom de behöver hög luftfuktighet.

LobeliaLobelia presterar bäst i vår och höst korgar eftersom växterna nedgång i sommarhettan. Lobelia bara växa 4 9 inches tall, och används ibland som en bård runt längre växter i stora korgar. Finns både upprätt och avslutande typer, och de avslutande typerna ser bäst i Amplar. De behöver minst fyra timmar i solen varje dag, och mindre i sommarhettan. Blommorna lockar fjärilar.

Morning Glory

Typer av hängande växter med lila blommor


Morgon härligheter producera långa kaskader av blommor från slutet av våren fram till frosten. De är mindre krävande växter, men de behöver full sol. 2 1/2-tums blommorna Stäng på kvällen och öppna igen på morgonen. Mata dem med gödselmedel medför lummiga grönska och mycket få blommor. Plocka bort använt blommor att uppmuntra nya blommar. Morgon härligheter lockar fjärilar och kolibrier.

Achimenes

Achimenes har flera gemensamma namn bland Cupid's bow, magiska blomma, orkidé pensé, moderns tårar, änkans tårar och varmvatten växt. Achimenes är en släkting till African violet, och den presterar bra som en inomhus anläggning med ljusa men indirekt ljus. Det blommar ymnigt från sen vår till höst, och 1 - till 3-tums diameter blommorna är liknande petunior. Använd en krukväxtjord utformad för saintpaulia och höll det fuktig men inte vattenfylld. Den luddiga bladen utvecklar ställen när det blir blött, så vatten från botten om möjligt.

Heliotrop

Heliotrop är en bra växt för inomhus hängande korgar för det gör bra i filtrerad ljus. Den behöver afternoon skugga när det tas utomhus. Växterna växer 12 till 18 inches tall i korgar. Prålig kluster av små violetta blommor har en söt doft, och blommar från sommaren till hösten.