mynewspapers.net

Typer av fjäril kokongerNär vädret börjar att bryta och landskapet ljusnar, börjar lysande färger första våren fjärilarna växa fram. Fjärilar som var vilande, kommer att väcka och låg deras första kull med ägg på skarpa, gröna blad av växter som ska vara värd sin larv. Denna nästa generations luckor, feeds och fortsätter sin livscykel, kommer att de krypa upp i flera veckor och börjar hårt arbete av metamorfos.

Är det en kokong eller en puppa?

Transformation inkvarterar av en fjäril som genomgår metamorfos benämns ofta som en kokong. Men av allt att döma, denna terminologi är felaktig. I själva verket är en larv skyddande sköld faktiskt en del av en "tillväxtfas" kallad puppa. Det är inuti puppa eller "puppan" som caterpillar förvandlas till en vacker fjäril. Enligt milkweedcafe.com varar puppan scenen cirka två veckor.

Så, vad är en kokong?

Kokonger är faktiskt spunnet av larver som kommer en dag vara nattfjärilar, inte fjärilar. En fin siden utsöndras från mynningen av caterpillar; kapsla in den, för att skapa en skyddande hemort för den mirakulösa omvandlingen av larv till fjäril.

Butterfly eller mal: Vad är skillnaden?

Precis som puppan och kokong kan lätt förväxlas, får vid första anblicken skillnaderna mellan fjärilar och malar inte synas. Men deras fysiska egenskaper och vanor är helt olika. Fieldmuseum.org förklarar att antennerna av fjärilar är mycket tunnare än malar, och så är deras kroppar. En annan skillnad är att fjärilar gör sina flygningar under dagen, medan nattfjärilar kan ses mer på natten. Färgerna på den fjärilsvingar är också mer levande än en nattfjäril.

Kokonger kan hittas i de mest udda platser

Till skillnad från fjärilar är nattfjärilar inte mycket sparsmakad om där de kallar hem, eller typerna av växter som de äter. Moth larv har varit känt att snurra sina kokonger under grenar, buskar och även trädäck. Om du hittar en rullade upp döda blad, kan du även vara förvånad över att hitta en liten kokong gömd inuti när du rulla den.

Fjärilarna föredrar sin värdväxt

Fjärilarna föredrar att bo nära sin värdväxt för hela livscykeln. Monarchwatch.org förklarar att chrysalises av Monarch butterfly kommer att hittas hängande från bladen av milkweed växten; vilket är den viktigaste källan för mat. Andra fjärilar som, den svart swallowtail, bildar deras chrysalises för växter i familjen persilja, vilket är deras största delikatess.