mynewspapers.net

Typer av fisk bete till sötvattensfiskSötvatten sportfiskare lita på en blandad kompott av beten att attrahera fisk. Sportfiskare kan välja ett lämpligt bete för en art men välja en annan typ att locka en matbit när bedriver en annan typ av fisk. De fiskarter som finns i Nordamerika sötvatten biom har olika dieter. Vissa, såsom gädda och bas, är mycket aggressiv, att fånga och äta många former av marint liv; andra, nöja såsom bluegill, sig med insekter och maskar.

Maskar

Natt sökrobot, en stor daggmask, är ett effektivt bete för nästan varje större arter av sötvattenfisk. Sportfiskare använda natt sökrobotar för att fånga fisk som öring, bas, bluegill, abborre och crappie. Stora arter, såsom karp och rotskott, tar ofta en natt sökrobot när en upptäcks på botten av deras flod eller sjö. Sportfiskare presentera natt sökrobotar på en rad olika sätt; några fiskar dem på krokar under fiske flöten, medan andra rigga dem bo nära botten med vikter kallas split skott och sänken. Andra mindre maskar, som röda maskar, är populära agn alternativ också.

Minnows

Elritsa familjen har mer än 230 medlemmar bara i Nordamerika, enligt Pennsylvania fisk och båt kommissionen. Medan vissa, som karp, växa till storlekar för stor för att vara bete, andra är perfekt för detta ändamål. Elritsa arter som sportfiskare kommer att rigga på en krok som bete inkluderar bluntnose minnows, gyllene shiners, lera promelas, vit suckers, gemensamma shiners, hornyhead mulliga, fathead promelas och creek mulliga. Sportfiskare kan utnyttja promelas som bete i öppet vatten eller medan isfiske, särskilt när mete för fiskar som gädda, gädda, crappie, abborre, bas, sjön öring och gös.

Blodiglar

Lära sig hur till fisk webbplats stater som lakar — i synnerhet band blodiglar — är en försökte-och-true bete för fiskar som gös. Även om blödiga sportfiskare kan undvika dem, på grund av sitt rykte som blodsugare, är blodiglar lätt att förvara; de kan leva under långa perioder i vatten med ingen mat. Till skillnad från minnows, blodiglar inte är mycket känsliga för förändringar i temperatur — en omständighet som kan snabbt döda minnows i behållarna. Blodiglar, finns i färger som brunt, svart eller blandningar av båda, ge sportfiskare ett val av fiskemetoder. Vissa människor rigga dem mycket likadana maskar, under flöten; andra sportfiskare troll dem bakom en rörliga båt.

Insekter

Insekter och deras larver är ett naturligt livsmedel för sötvatten fisk av alla slag. Buggar är utmärkt bete, så länge sportfiskare vet hur de används. Syrsor, gräshoppor, trollsländor och larver kommer att fånga fisk som öring och bluegill, enligt webbplatsen ta mig fiske. Larval arrangerar av olika insekter, larver och mealworms, är värdefulla sötvatten beten. Dessa beten finns tillgängliga från ta itu med affärer och bete butiker; sportfiskare använder dem ofta på små beten kallas jiggar. Ice fiskare kommer ofta placera en grub eller MJÖLMASK på toppen av ett litet lockbete och låt det droppa ner genom det kalla vattnet, att där hungriga fiskar som crappie och bluegill väntar.