mynewspapers.net

Typer av felint preventivmedel

Typer av felint preventivmedel


Djurskyddsföreningen av Förenta staternas (HSUS) rapporterar att en gravid, kvinnliga katt och hennes avkomma kan producera upp till 420.000 ytterligare kattungar i en sju år tidsram. För att göra saken värre, tror många forskare att det kan finnas lika många katter lever på gatorna som det finns i amerikanska hem. Explosionen av katt befolkningen har lett undsättnings grupper och andra animaliska förespråkare att söka reda på avancerade former av preventivmedel som kan erbjudas tillsammans med de befintliga preventivmedel metoder som redan erbjuds för felines.

Ovariohysterectomy

En ovariohysterectomy (OHE) är också känd som en "spay," och innebär fullständig kirurgisk borttagning av kvinnliga kattens reproduktiva organ. Enligt Pet Education.com, avlägsnande av fortplantningsorganen förhindrar graviditet och hämmar också kvinnliga kattens hetta cykel. Ovariohysterectomies utförs i den veterinär kontor och kräver inte en övernattning.

Vasektomi

Vasektomi är en form av manliga preventivmedel som kan bidra till att minska stigande siffror i katt gemenskapen. I boken "En komplett Guide till förståelse & omsorg för din katt" författare Carole C. Wilbourn förklarar att en felint vasektomi innebär severing sädesledaren, som är ansvariga för sperma från testiklarna. Även om detta kirurgiska ingrepp är effektiva i att förhindra graviditet, undertrycka det inte manliga kattens behov av att markera sitt revir genom sprutning. En vasektomi utförs av en veterinär och inte kräva och övernattning.

Neutering

Kastrering är en annan form av manliga preventivmedel men istället för att bryta sädesledaren, testiklarna tas bort. Detta kirurgiska ingrepp är också kallad kastrering och utförs i den veterinär kontor. De Mar Vista Animal Medical Center i Los Angeles, Kalifornien visar att inte bara neutering framgångsrika i att förhindra graviditet, trottoarkanter det också andra dåliga beteenden som sprutning, slåss och roaming med cirka 90 procent.

Varningar

Det är viktigt att komma ihåg att även om preventivmetoder tjäna syftet att minska graviditet och sänka katt befolkningen, de inte hindrar felint sjukdomsspridning. Dessa sjukdomar kan ändå överföras från katt till katt även om de har ändrats kirurgiskt. De bör därför fortfarande förbjudas från att ha gratis strövar omkring i grannskapet. Enligt bästa vänner djur Society är FIV (felint immunbristvirus) ungefär som HIV (humant immunbristvirus) att det äventyrar immunförsvaret. FIV kan spridas genom en katt gemenskap och överförs genom saliv.

Framtidsutsikter

En ny form av preventivmedel som hjälpmedel för att styra katt befolkningen är vid horisonten. Science Daily, Texas A & M University är College av Veterinary Medicin och biomedicinsk vetenskap håller på att utveckla ett p-piller för att användas på djur. Den aktiva ingrediensen som testas för sådana piller är känd som inhibitor för phosphodiesterasetyp 3. Den felint p-pillen väntas stoppa reproduktiv ägg från att nå mognad.