mynewspapers.net

Typer av Bullet Proof Material

Typer av Bullet Proof Material


"Bullet proof" är mer vanligen används termen för material som klassificeras som "bullet resistenta." Dessa material används oftast i situationer där det finns ett hot om väpnat angrepp på människor eller byggnader. Banker, polisstationer och tingshus är bland de platser med dessa material i olika former, särskilt glas och dörrar. Individer bär bullet resistenta västar för skydd.

Glas

Bullet resistenta glas används när skydd från guns är nödvändigt, men personen bakom glaset behöver också att se människor, som i en bank. Det används också i externa fönster i några byggnader och i bilar. Det finns fyra typer av bullet resistenta glas. Laminerat glas består av lager av glas överdragna med polyvinyl butyral (PVB), och är den billigaste formen. Akrylglas är endast lämplig för inomhusbruk och endast ger skydd mot lägsta ballistiska betyg. Polykarbonat glas är en annan inomhus-bara glas, men ger mer skydd mot fysisk attack eftersom det doesn´t splittras som laminerat form. Slutligen är glas-klädda polykarbonat reptålig, något tonade och skyddar mot kulor och fysiska angrepp.

Paneler

Bullet resistenta paneler omger vanligtvis bullet resistenta glas. Panelerna är tillverkade av stål eller en glasfiber sammansatta bifogas en standard stud-väggkonstruktion. Stålpaneler är billigast, men de måste vara skräddarsydda innan installation och de är tunga att arbeta med. Panelerna glasfiber kostar mer, men är enklare att arbeta med eftersom de är lättare och arbetare kan skära dem till storlek på webbplatsen. När paneler bifogas, de är målade och ser ut som en vanlig vägg.

Kevlar

Kevlar är varumärket av en bullet resistenta tyg. Den är gjord av en mycket stark tyg kallas aramid som liknar nylon. Denna tuffa tyget vävs in i ett mönster som liknar strukturen i ett spindelnät, och detta bidrar till dess hållbarhet. Kevlar fungerar genom att fånga en kula i sitt nät av fibrer som också adsorbera och skingra krockenergin. Detta kommer smälta materialet inte. Bortsett från dess användning i skottsäkra västar används det i brandsläckningsutrustning och för storm skyddsrum.

Ballistiska omdömen

Bullet resistenta material erbjuder inte universal skydd mot alla typer av skjutvapen. Dessutom erbjuder några material skydd från en enda punkt, men inte från en ihållande attack. Varje typ av pistol är ett annat hot, med gevär är mer kraftfull än handeldvapen, till exempel. Kommersiella företag använda ett system för spelklassificering för att klassificera material med lägsta betyg ger skydd mot mindre kraftfulla handeldvapen, som med 9 mm och.44 magnum. Högre betyg behövs för att skydda mot gevärkassetter.