mynewspapers.net

Typer av buller-absorberande material

Typer av buller-absorberande material


Ljud- eller ljud-absorberande material kommer i många former, allt från enkel inredning element till en mängd olika kommersiellt tillverkade produkter som utformats speciellt för ändamålet. Ljudabsorberande material har program till många miljöer inklusive hem, kyrkor och inspelningsstudior. Ljudabsorberande material innehålla tyger, mattor och specialdesignade plattor, skum produkter, paneler och kuddar.

Brus Absorption beskrivs

Ljudabsorption är användningen av en produkt eller produkter för att minska buller, följd av invändiga källor, minska ekande i miljöer som inspelning studios, eller en kombination av dessa. Ljudabsorption generellt erbjudanden med minskning av buller eller bättre tydlighet i ljudet som behandlar ljud genereras från i miljön har ljudabsorberande material tillämpas. Däremot ljudisolering erbjudanden med minskning av buller penetration från buller förs in miljön från externa källor såsom från bullriga vägar eller bullrig granne aktivitet.

Simple Sound Absorption: tyger

På den enklaste nivån är lösningen på både ljudabsorption och ljudisolering potentiellt samma. Öppna platser, såsom katedralen tak, innebära en utmaning när det gäller buller i miljön. Vad som behövs för att minska bullerfrågor är att minimera effekterna av dessa akustiska utmaningar med enkla, välkända metoder att för buller absorption. Vanligtvis i hem miljö innebär detta användning av hem inredning element som heltäckningsmattor och tunga draperier. På den mest elementära nivån, detta börjar att minska ekande och förbättra ljud klarhet i miljön. Denna lösning är tillräcklig för många hem, men inte nödvändigtvis en kompatibel metod i miljöer som en kyrka eller samlingslokal.

Akustisk kakel och paneler

En mer avancerad nivå av ljudabsorption än bara användning av tyg (som gardiner och mattor) är användningen av akustisk kakel. Detta är en kommersiellt tillgänglig produkt syftar till att hantera bullerskäl utmaningar. En liknande produkt, akustiska kommer paneler, i större bitar än storleken av en bricka. Akustiska paneler, därför är mer lämplig för ansökan till större områden till exempel väggar, vilka akustisk kakel får tillämpas.

Buller-absorberande skum

En annan ljudabsorberande kommersiella produkt är ljuddämpande skum. Som akustisk kakel och akustiska paneler, är denna typ av skum utformad speciellt för buller-absorption egenskaper. Man kan också hitta detta material i paneler. Några akustiska skum produkter kombinerar skum med icke-vävt tyg att öka buller-absorption egenskaper mer än man måste med antingen skum eller tyg ensam.

Buller-absorberande stoppning

Ljuddämpande stoppning ger också för buller-absorption egenskaper. Utfyllnaden används vanligtvis på golvytor, ofta under en konventionell matta. Men i vissa fall kan konsumenten har stoppning tillämpas på tak eller väggar. Dessa kuddar är i allmänhet gjorda av tyg, möjligen återvunnen bomull. Utfyllnad för buller absorption kan tillhandahålla en kostnadseffektiv lösning under vissa omständigheter.