mynewspapers.net

Typer av buken hudutslag

Typer av buken hudutslag


Buken hudutslag kan orsaka obehag och fula ärr och fläckar. Eftersom buken har en stor yta är det många olika hud villkor. Utslag på magen orsakas vanligen av ett smittämne, allergisk reaktion, läkemedel eller insektsbett. Några märkliga märken på huden måste utvärderas av en hudläkare som kan avgöra deras etiologi och rekommendera lämplig behandling.

Infektioner

Flera smittämnen kan orsaka buk utslag. Follikulit uppstår när hårsäckarna har smittats med en agent som Staphylococcus aureus. Infektionen kan orsaka utslag sträcker sig från vit headed finnar till röd inflammation runt hårsäckarna. Det sker oftast i områden med huden friktion från antingen åtsittande kläder eller rakning. Badtunna follikulit orsakas av organismen Psuedomonas som kan leva i förorenade spa och badtunnor.

Bett och stick

Bug bites och stick är en annan orsak till buken utslag. De flesta reaktioner på lite bugg är mycket mild och begränsad till platsen för bettet, men vissa människor har allvarliga reaktioner. Gemensamma svider omfattar de från bin, getingar, getingar och gula jackor. Skabb är ett utslag från angrepp i huden av små kvalster.

Drog utslag

Drog utslag kan påverka buken. De varierar i svårighetsgrad från mild rodnad till peeling av hela skikt av huden. Utslag kan visas direkt efter att ha tagit ett läkemedel eller flera dagar efter. De kan också inkludera kliande nässelutslag. Dessa utslag försvinner oftast efter upphörande av drogen.

Kontaktdermatit

Kontakteksem är en inflammatorisk reaktion som inträffar efter direkt kontakt med ett irriterande ämne. Dessa utslag är vanligare hos människor med en historia av allergier. Vanliga orsaker till denna typ av utslag inkluderar poison ivy och andra växter, nickel, gummi, tyger och tvättmedel. Om du upplever kontaktdermatit, avgöra vilka ämne som orsakar det så att du kan undvika detta ämne i framtiden.