mynewspapers.net

Typer av bönor & purin innehåll

Typer av bönor & purin innehåll


Purin är ett naturligt förekommande ämne i både mat och i cellerna i den mänskliga kroppen. Mänskliga och växt genetiska kemiska struktur är beroende av purin innehåll. När mänskliga celler är återvunnet, urinsyra former från fördelningen av dessa celler. Ibland, urinsyra kan bli för hög för kroppen och urinsyra kristaller sätts in på olika områden på kroppen som senor, njurar och leder. Denna deposition av kristaller kallas gikt eller giktartrit, delvis kan avlösas av konsumerar en kost med låg purin innehåll. Livsmedel som är hög i purin innehåll inklusive ansjovis, djur lever, sardiner och bräss, bör undvikas. Andra vegetabiliska livsmedel är höga i purin innehåll, men studier har visat att råa grönsaker med hög purin innehåll inte påverkar kroppen på samma sätt som animaliska färdiglagad mat.

Limabönor

Lima bönor är en färsk böna säljs vanligtvis i sin pod. De är tillgängliga fresh från juni till September och är fast och mörkgrönt. Ibland kallas smör bönor, limabönor innehåller ett högt till måttligt hög purin nivå på cirka fem till 100 mg per 99.2gr som serverar.

Marinen bönor

Marinen bönor är en vit böna även känd som en Yankee böna. Vanligen används som en bakade bönor skålen, fick marinen bönor sitt namn från deras användning i flottan sedan 1800-talet. Vita bönor innehåller en måttlig mängd urinsyra i genomsnitt 128 mg av urinsyra per 100g bönor.

Kidneybönor

Bönor är en medellång medelstora böna som har en fyllig smak. Populär i risrätter, kidneybönor säljs konserverade eller torkade. Cannellini bönor eller vita bönor, saknar den röd kidneyböna fet smak. Bönor innehåller en hög till måttligt hög purin nivå vid ungefärligt fem till 100 mg per 992gr portion.

Garbanzo Bönor

Garbanzo Bönor, kikärter, en förkortning är beige färgad med en fast struktur. De har en nutlike smak och är vanliga i medelhavsmat, samt sallader. De säljs konserverade eller torkade, och i några områden färska. Garbanzo Bönor innehåller en måttligt hög purin nivå vid 109 mg av urinsyra per 100g bönor.

Bondbönor

Bondbönor är en färsk böna, vilket betyder att det säljs färska och fortfarande i pod. De är tan-färgade och likna en lima bean. Även om de är färska, säljs de vanligtvis i form av torkade eller konserverade. Bondbönor, även kallad bondbönor och hästbönor, har en måttlig nivå av purin.