mynewspapers.net

Typer av bomull tyg vävar

Typer av bomull tyg vävar


De flesta köksskåp och garderober innehåller bomull plagg. Till skillnad från syntetfibrer spunnet bomull trådar eller garn från de tvinnade fibrerna av bomull boll, som är en del av bomull växtens blomma. Bomull är hederliga in tyget i ett antal sätt. Majoriteten av bomullstyg är vävda, men vissa är inte.

Med tvåskaftsbindning

Typer av bomull tyg vävar


För att göra en grundläggande bomull med tvåskaftsbindning, upp ett långt nätverk av bomull trådar i två grupper. En pendelbuss som går fram och tillbaka mellan dem, bygger fyllning garn eller väften i skytteln ett enkelt nätverk av över och under trådar. Efter varje Transfer pass, halv varp trådarna är växelvis höjde eller sänkte och sedan hela väven är åtdragna och komprimerad. Vanligt vävt bomullstyg är gingham, percale och chambray.

Twill

Typer av bomull tyg vävar


En annan mycket populär bomull väva är twill weave. I twill sammanflätning weave, bomullsgarn eller trådar att bilda starka diagonalt-orienterade åsar. Twill vävt tyg som används för att skapa gaberdine, tickande, och fiskbensparkett tyger är starkare än vanligt vävt tyg. Också kan vara gammaldags twill i denim, tyget används för att göra Blå jeans.

Satängbindning

Den minst vanliga bomull väva är satängbindning. Det är en extremt smidig tyg med en hög glans och lyster. Satin vävning använder många mindre varpgarnet (trådar) än vanligt eller twill vävar. Satängbindning används för att producera en typ av tyg kallas klot.

Finstickad bomullstyg

Typer av bomull tyg vävar


I stället för att vara vävda, stickade bomullsgarn ibland in tyget. Som en typ av bomullstyg för stickad bomullstyg att göra en amerikansk kläder ikon--T-shirt.