mynewspapers.net

Typer av betong tätningsmedel

Typer av betong tätningsmedel


Om du avslutar din källarvåningen eller letar efter något extra på en yttre yta, kan lägga till en konkret sealer i din konkreta projekt skydda ytan på betongen, hålla den från färgning och skapa en mer hållbar yta. Konkret sealer bör inte tillämpas på betong tills efter betongen är helt botad, vilket är normalt minst 30 dagar efter betongen hälls.

Genomträngande tätningsmedel

Genomträngande betong tätningsmedel, som silan, siloxanes, silikat och siliconate tätningsmedel, kallas även penetrants, reaktiva och inre tätningsmedel. De visas normalt osynlig. Genomträngande tätningsmedel sippra in i betongen cirka 1 till 4ml under ytan, permanent bindning till ett element och fylla utrymmen i mellan limmade element, enligt Bob Vila, som bildar ett hårt slutna yta för att skydda betongen från fukt och andra element. Genomträngande tätningsmedel är särskilt användbart i områden utsatta för tung frysning där betong kan lätt spricka på grund av is, men betong förseglade med en genomträngande sealer kan fortfarande bli lätt färgas av vissa delar, som bensin eller olja.

Aktuella tätningsmedel

Aktuell eller fyllning-bilda tätningsmedel faktiskt skapa en aktuell hård rock över betongen. Aktuella tätningsmedel är vax, akryl, epoxi och uretan. Varje typ av aktuell sealer skapar en annan kemisk reaktion eller effekt och ger ett annorlunda utseende. Många aktuella tätningsmedel, såsom akrylfärg produkter, lägga till ett glänsande, slick utseende på ytan av betong och finns i en mängd olika färger. Aktuella tätningsmedel kan förhindra repor, repning och fläckar och används ofta inomhus. En aktuell sealer bör återställas varje 1 till 4 år för att hålla betongytan helt förseglade, enligt Bob Vila.

Den idealiska Sealer

Enligt Portland Cement Association, skulle den idealiska konkreta sealer stå emot fläckar, ge långsiktigt skydd med minimalt underhåll, motstå värme och inte skal eller scratch, bland andra kriterier. Varje typ av sealer tillgängliga kommer att möta några av dessa kriterier, men varken en aktuell eller en genomträngande sealer kommer att uppfylla alla. En genomträngande sealer ger långsiktigt skydd med minimalt underhåll eftersom det binder till betongen. Det kommer inte skala, och genomträngande tätningsmedel är vanligtvis värmebeständiga. Aktuella tätningsmedel är tuffa att repa och kommer inte att färga, men de kan skala och kräver regelbundet underhåll. Innan du väljer en sealer, rangordna varje villkor du vill använda din betong sealer att möta. Välj sealer passar din idealiska sealer det närmaste att välja det bästa alternativet.