mynewspapers.net

Typer av bageriprodukter

Typer av bageriprodukter


De flesta alla har upplevt den trevliga känslan av att gå in i ett bageri och lukta den söta doften av färska bakverk direkt ur ugnen. I en ålder där färdigförpackade och frysta livsmedel dominerar detaljhandeln livsmedelsbutiker, ger bagerier en uppfriskande alternativ och brett utbud av läckerheter. Enligt business analys fast Hoovers avspeglas bageri popularitet i USA har ca 2.500 kommersiella bagerier tjäna årliga intäkter på mer än 25 miljarder dollar.

Bröd

Bagerier producerar ett brett utbud av bröd råg, italienska och pumpernickel. Bröd är en av de äldsta formerna av livsmedel i världen och görs genom att baka degen, mjöl och vatten blandning. Andra ingredienser som salt, fett, mjölk, socker, bakpulver och jäst kan läggas. Bröd finns i olika former, inklusive småfranska och bröd. Andra vanliga ingredienser i brödet inkluderar nötter, frön och grönsaker.

Munkar

Munkar ger ett välsmakande mellanmål och kan ätas till frukost. Vanligtvis söt och djupa stekt, munkar kommer med ett hål i mitten eller som en solid bit fylld med poster som gelé, krämer eller custards. Munkar kan bakas i en ugn i stället för friterad. Gemensamma ringdiagram pålägg inkluderar florsocker, glasyr och karamell. De två huvudtyperna av munkar har jäst och tårta. Jäst munkar är lättare och fluffigare. Cake doughnuts tenderar att bli tyngre. Majoriteten av munkar har en rund form.

Bagels

Bagels, populära frukostalternativ, är oftast gjorda av vete jästdeg och komma i form av en ring. Bagels har en tjock och tuff exteriör som är skarp och ofta brynt. Gemensamma bagel pålägg inkluderar vallmo och sesam frön. De flesta bagerier bär bagels, även om bagel butiker är specialiserade på bagels bara.

Pajer

Bagerier säljer pajer som en dessert. En paj är en bakad maträtt bestående av lager av konditorivaror som bildar ett skal och har söt eller sur fyllningar. Pajer kan också vara fylld med kött och äts som en middag, men sådana pajer finns sällan i bagerier. Vissa traditionella sorter av pajer säljs i bagerier inkluderar apple, jordgubb, björnbär, körsbär, grädde, vaniljsås, key lime och citron maräng.

Bakverk

Bakverk se bakverk med råvaror som ofta innehåller smör, socker, förkortning, mjöl, bakpulver och ägg. Bakverk, högre i fetthalt än bröd, inkluderar små desserter och pajer. Andra typer inkluderar wienerbröd och croissanter.