mynewspapers.net

Typer av ätbara musslor

Typer av ätbara musslor


Det finns tusentals arter av musslor, som kan delas in i två huvudkategorier: hårt skal och mjukt skal. Typ och storlek av mussla bestämmer som kokta eller råa förberedelse är bäst lämpad att ta fram särskilda mussla naturliga smak. Alla musslor bör sköljas grundligt och skrubbas innan du äter för att få bort sand och hav skräp.

Mjukt skal musslor

Mjukt skal musslor är den minsta typen av mussla och hittade närmast stranden. Medan skalet kallas "mjuka", är det inte smidig eller ätbara; Det är snarare mer ömtåliga än en hårt mussla. Mjukt skal musslor är känt under många namn, inklusive Ipswich musslor, ångkokare och longnecks. Medan dessa musslor kan ätas rå på den halv-skalet, finns de oftare kokt och serveras med drawn smör, eller panerad och stekt. Mjukt skal musslor är också del av en traditionell New England clambake, tillsammans med hummer, potatis och majs ångad över sängar av tång.

Quahog musslor

Quahog (uttalas "co hog") heter filt för alla hårt Mussla från östkusten i USA. Quahogs ges sedan andra namn beroende på deras storlek. Den minsta kallas knappar, littlenecks eller pasta musslor och är upp till 2 inches i diameter skal. Något större kallas cherrystones. Alla dessa musslor har mört och välsmakande kött och kan ätas råa eller kokta. De största quahogs kallas chowder musslor. Deras hårda kött gör dem bäst lämpade för recept som kräver hackad och kokta musslor, som chowders och fyllningar.

Pacific Littleneck musslor

Det finns många sorter av hårt musslor finns längs västkusten, från Alaska till södra Kalifornien. Manila musslor, ursprungligen från Japan, nu trivs i Pacific Northwest och används ofta av kockar för deras anbud konsistens och delikat smak. Andra sorter är smör musslor och rock musslor, som kan serveras kokta eller råa.

Razor musslor

Razor mussla har ett unikt skarpa, raka kanter, hårt skal som ger den dess namn. Det kan växa till att bli upp till tio inches i längd. Dess storlek, razor clam kött är inte särskilt anbud, och därför serveras inte vanligen rå. Razor musslor är ofta friterade eller hackade upp för chowders eller fyllningar.

Geoduck musslor

Uttalas "sentimental-duck", har dessa stora, främmande utseende varelser blivit en eftertraktad delikatess. De har en mycket lång sifon som sticker ut från det hårt skalet och liknar en elefantens snabel. Dessa suger kan växa upp till flera fot i längd. Både hävert och köttet i skalet kan ätas och serveras oftast skivad och rå som sashimi, men kan också tillagas.