mynewspapers.net

Typen av havssköldpadda som husdjur

Typen av havssköldpadda som husdjur


Med över 50 arter i USA och över 250 arter över hela världen finns det en mängd olika typer av sköldpaddor. I USA varierar lagar från stat till stat när det gäller vilka typer finns tillgängliga som husdjur och vilka typer är skyddade eller hotade. Du kan lätt hitta de vanligaste typerna av sköldpaddor som husdjur men måste kanske göra lite forskning för att hitta de mer ovanliga typerna.

Typer av vattenlevande sköldpaddor

De vanligaste vattenlevande sköldpaddor i djuraffärer är reglagen och målade sköldpaddor. Röda öron reglagen är den vanligaste av reglaget sköldpaddorna. Vattenlevande sköldpaddor har simhud fötter för simning och tillbringar mycket tid i vattnet, simma och gräva. Målade sköldpaddor också föredrar vattnet och kommer att sova i vattnet eller hälften nedsänkt, hängande från en logg eller rock. Båda arter av vattenlevande sköldpadda är allätare och måste ha tillgång till mark för att värma upp i solen. Vissa mindre vanliga, mer köttätande och ibland farliga typen av vattenlevande Sällskapsdjur Havssköldpadda är karta sköldpaddor, snapping sköldpaddor, softshell sköldpaddor, lera sköldpaddor och mysk sköldpaddor.

Typer av Terrestrial sköldpaddor

Box sköldpaddor är den vanligaste sällskapsdjur terrestrial sköldpaddan. Box sköldpaddor är allätare och behöver tillgång till vatten för att dricka och bada, men tillbringar större delen av tiden på land. Det finns fyra typer av box sköldpaddor som husdjur i USA enligt DogBreedInfo.com: östra box turtle, tretåig box turtle, Gulf Coast box turtle och utsmyckade box turtle. Röd-fots sköldpadda och gul-fots sköldpadda är också typen av sällskapsdjur terrestrial havssköldpadda.

Exotisk havssköldpadda

Om du är en erfaren sköldpadda ägare och letar efter en mer exotisk sällskapsdjur, Reeves sköldpaddor, asiatiska gult damm sköldpaddor, asiatiska blad sköldpaddor, afrikanska lera sköldpaddor, är orm-hals havssköldpadda och stor-huvud sköldpaddor exotisk havssköldpadda du kanske kunna hitta i en djuraffär eller kan behöva kontakta en reptil återförsäljare att köpa.

Överväganden

Om du hittar en sköldpadda i naturen eller köper en från en tvivelaktig källa, kolla först med din statliga lagar och skyddade arter i ditt område innan den antar sköldpaddan som ditt husdjur. I allmänhet är det bättre att köpa en sköldpadda som har fötts upp i fångenskap i stället för att köpa en viltfångade sköldpadda. Viltfångade sköldpaddor har större svårigheter att anpassa sig till livet i fångenskap och därför kan utveckla många problem. Släpp på samma sätt inte en sköldpadda som du har köpt i naturen. Det kan ha svårt att justera eller inte vara en art hemma i ditt område och klimat.

Varning

Det finns en lag i USA förbjuder försäljning av turtle ungar under fyra-inches lång oavsett vilken typ av turtle är. Denna lag antogs för att hålla små barn från hanteringen sköldpaddor och sätta dem i munnen, en vanlig orsak till salmonellasmitta.