mynewspapers.net

Typ av kirurgiska instrument som används av en ortoped

Typ av kirurgiska instrument som används av en ortoped


Ortopediska kirurger försöka återställa funktionen av skelettet. Detta kan inkludera en ersättare eller hand höftoperation för att frigöra senor för karpaltunnelsyndrom. Utbudet av skicklighet och instrumentation är brett. Det kan innebära att kirurgen kan använda power borrar i en operation och delikat mikrokirurgisk instrument i ett annat. De flesta av de instrument som används i ortopedisk kirurgi är specialiserade och klassificeras efter deras funktion.

Ben instrument

Det skär instrument används för att skära igenom eller ta bort ben, till exempel en kulled från höften eller en lem. De flesta skärande instrument är motordrivna verktyg. Det finns några som används för hand, till exempel en rak hand såg eller en som kallas en "gigli såg." Gigli sågen är en lång tråd med tänder som fäster till handtag. Det används för att skära igenom ben i underbenet. Det finns också ben skärande instrument som ser ut som stora avbitare. I ryggkirurgi, instrument som kallas en "rongeur" för att bita bort på små ben. Automatisk borrar används för att installera stift, plattor och skruvar. Handverktyg består av tång, skruvmejslar, klubbor och Skrapningarna används för skimming ben från ytan

Vävnad instrument

Vissa instrument som används i en allmän instrumentet kan användas i ortopedisk kirurgi som klämmor, sax och upprullningsdon. Klämmorna är används för att stoppa fartyg från blödning. Sax används för att skära igenom vävnad och tråd. Upprullningsdon används för att hålla tillbaka muskelvävnad så att kirurgen kan arbeta fritt.

Micro-instrument

I mindre skala innebär mikrokirurgi samma typ av instrument. I Handkirurgi används instrument att klämma och skär. Tiny upprullningsdon används att hålla såret öppet. Sutur i mikrokirurgi är ibland så tunn, det kan knappast ses med blotta ögat. Mikroskop är nödvändigt att Visa operationsområdet i helbild. Fartyg och nerver som ibland ställs på en färgad remsa av gummi att identifiera dem mer exakt.

Protes

Ortopedisk kirurgi använder förmodligen protesen mer än någon annan tjänst. Ledplastik har blivit rutin. Under att ersätta en höft används storskaliga instrument. Motordrivna verktyg används för att skära igenom benet, brotschar används för att rensa ut ben ben, bromsok används för att mäta huvudet av gemensamma och stämjärn används för att släta ben. Lim används inuti ben ben för att hålla protesen på plats. Knäleds- och kirurgi innebär samma typ av instrument, men olika protes.

Ympkvistar

Transplantat används genom att ta ett avsnitt från patienten med ett instrument som kallas ett Dermatom. Denna enhet skivor en liten del av ytan huden. Graften placeras sedan i en annan enhet som kallas en mesh transplantat. Detta instrument maskor huden genom att placera små hål genom den. Graften sedan sys till operationsområdet i hopp om att det kommer att accepteras av kroppen, och generera ny hud tillväxt som täcker och skyddar webbplatsen.