mynewspapers.net

Typ av choklad för choklad fontän

Typ av choklad för choklad fontän


En choklad fontän är ett elegant sätt att lägga till en fondue erfarenhet till ditt nästa event. När du förbereder en choklad fontän, kommer att frågan om vilken typ av choklad att använda oundvikligen komma. Lyckligtvis, någon typ av choklad kan användas i en choklad fontän, även om många typer kommer att behöva kombineras med olja för att skapa ett jämnt flöde.

Couverture

Couverture (som är franska för "beläggning") är den vanligaste formen av choklad för choklad fontäner. Couverture är en fin, professionell kvalitet choklad, produceras med premium kakaobönor, och den innehåller mellan 32 och 39 procent kakaosmör. På grund av det höga kakaosmör innehållet, couverture smälter smidigt och hårdnar till glänsande, silkeslen slut önskas med en chokladfondue. Till skillnad från andra typer av choklad kräver couverture tillsats av olja, eftersom den smälter så smidigt redan.

Godiva och Ghirardelli

Godiva och Ghirardelli är två högkvalitativa märken av choklad som kan användas i en choklad fontän om du letar efter en rik, krämig smak och mun känsla. Medan Godiva och Ghirardelli finns båda på high end när det kommer till priset av choklad, erbjuder de överlägsen smak. Du kan köpa Godiva och Ghirardelli i vit, mjölk och mörk, beroende på personliga preferenser. Båda typerna ska smältas före användning i en choklad fontän.

Sephra

Sephra är en choklad tillverkare som är specialiserad på choklad för fontäner. De erbjuder tre olika typer av choklad för användning i fontäner: belgisk choklad, premium choklad och choklad smälter. Varje typ är väl lämpad för fontän, som ger ett smidigt flöde, glansigt utseende och silkeslen smak och konsistens. Sephras choklad smälter är särskilt utformad för snabb härdning, och särskilt lämpar sig för barnkalas, där oreda är ett övervägande.

Hershey och andra märken

Mer vanliga märken av choklad, som Hershey och Nestle, är mycket lämpligt för användning i en choklad fontän. Du hittar barer på din lokala mataffär och smälta dem hemma med hjälp av förhållandet mellan 1 kopp olja till 2.27 kg choklad. Choklad ska smältas i en dubbel panna innan den läggs till fontänen. En liten mängd paraffinvax kan läggas till choklad också, för att skapa en blank glans.