mynewspapers.net

Tvättmedel att döda mossa

Tvättmedel att döda mossa


Mossa på taket är ett problem som många husägare ansikte. Det kan vara oerhört skadligt om inte åtgärdas genast. Lyckligtvis finns det ett antal behandlingar som kan döda mossan, inklusive tvättmedel.

Använda tvättmedel

Efter skrapa bort så mycket mossa som möjligt, strö torra tvättmedel (sorten med blekmedel fungerar bäst) på de drabbade områdena. Våt tvätt-och rengöringsmedel, och hålla det blött i 15 minuter. Tvätta lösningen grundligt.

Alternativ

En mild lösning av blekmedel och vatten är ett lönsamt alternativ; se bara till att lösningen inte är för stark, eftersom det kan orsaka förlust av granule eller ändra färgen på bältros. Kemiska moss killers är också tillgängliga (leta efter dem formulerade för taket användning). Det kan även vara en bra idé att kontakta en fackman för att göra jobbet åt dig.

Försiktighet

Förvara inte tvättmedel på taket i mer än 15 minuter, eftersom det kan torka ut bältros och så småningom förstöra taket. Och, naturligtvis, det är alltid klokt att iaktta försiktighet vid arbete på taket för att undvika halka och fall.