mynewspapers.net

Tvätt Soda för tvätt

Tvätt Soda för tvätt


Tvätt soda har funnits i århundraden, och är en förening av natrium. Det är inte samma som natrium bikarbonat eller bakpulver, och är också känd som soda ash. Natriumkarbonat, eller tvätt soda, är ett salt som finns naturligt, är ett vitt pulver, och är känt för att mjuka upp vatten. Med en ny betoning på miljövänliga produkter ökar tvätt soda igen i popularitet som det gör jobbet utan kemiska tillsatser.

Tvätt Soda som en kemikalie

Tvätt soda är ett salt av kolsyra. Inhemska användningsområden som används inom den kemiska industrin, gör det till en populär kemikalie. Dess kemiska formel är Na2CO3, och det förekommer naturligt och bryts eller kan massa produceras för storskalig användning. Det är mer frätande än dess liknande motsvarighet natriumbikarbonat eller bakpulver, men är fortfarande en grön eller naturliga, renare. Industriella användningsområden inkluderar glas tillverkning, döende trasa och tegel gör att minska vatten i torkningen.

Användning vid vanlig tvätt

Tvätt soda är mest populärt för dess användning som en hjälp vid rengöring tvätt. En vatten mjukgörande agent, hjälper det tvättmedel i dess arbete genom att ge tvål mer rengöring makt som hårt vatten håller tvålen från löddrande väl. Detta, i sin tur innebär mindre tvål krävs om det finns hårda vatten. Det hjälper att ta bort smuts från kläder fibrer lättare och ger en djupare rengöring än med bara tvättmedel ensam. Som en deodoriser hjälper det också tvätt luktar rent och fräscht. Typiska riktningar är en halv kopp tvätt soda med ditt vanliga tvättmedel per massa tvätt. För kläder som luktar unket eller har mögel, tvätta med en extra halv kopp tvätt soda ta bort lukt och mögel.

Tvätt tvål recept

Tvätt soda är en ingrediens i hemgjord tvätt tvål. Tillsätt en kopp tvätt soda till en kopp riven bar tvål, en kopp borax och en fjärdedel kopp syre blekmedel pulver. Använd detta tre msk per massa tvätt.

Andra rengöringsändamål

Natriumkarbonat kan skära genom fett, petroleum-baserade produkter, vax och vax-baserade produkter. Ett bra verktyg för att ta bort dessa typer av tuff-att ta bort fläckar, det måste användas med försiktighet på vissa ytor, såsom glasfiber, eftersom det kommer att ta bort den skyddande beläggningen. Som pasta, kan tvätt soda blandat med lite vatten spridas över en riktigt tuffa jobb, såsom en sotiga eldstad skärm. Låt sitta, att hålla klistra fuktig med en sprayflaska, sedan skrubba. Att lägga en halv kopp av tvätt soda till en gallon varmt vatten kommer att göra ett utmärkt hushåll rengöringsmedel. Var noga med att bära handskar som frätande naturen kommer att vara skadliga för din hud, och skölj alla ytor rengörs med lösningen väl.

Ytterligare användningsområden

Används i uppstoppning, kan tvätt soda "rent" köttet från ben från trophy under kokande processen. Som pasta, det tar bort smuts från ytan av silver objekt och löses i vatten, är en fungicid och kan döda mögel.