mynewspapers.net

Två saker som inte bör användas för att rengöra en platt Panel LCD

Två saker som inte bör användas för att rengöra en platt Panel LCD


Plan panel LCD skärmarna i ditt liv förtjänar det bästa rengöring vård. Det beror inte bara på bekostnad av ersätter en på grund av en rengöring fel, men friska ögon behöver en skarp, smeta ut gratis panel att stirra på. Att hålla en plan panel LCD datorskärm skärm eller TV dammfri är enkelt, lätt och billigt. Det finns två saker bör aldrig kommer i kontakt med de platta skärmar: kommersiella rengöringsmedel, som den blå glasrengöringsmedel eller någon kök countertype av slipande kemiska, och tryckluft--spray flaskorna säljs i många dator underhåll gångar.

Slipande eller kommersiella rengöringsmedel

Detta är inte din badkar eller kök diskbänk. Platt LCD-bildskärm är ett delikat, dyra verktyg. Någon slipande renare, såsom blått glas renare, kök counter sprayer eller damm spray lämnar en permanent film på panelen eller disigt strimmor. Ännu viktigare är det möjligt för flytande tvättmedel att få inne i skärmen och orsaka allvarliga skador.

Tryckluft

Tryckluft burkar har blivit ständigt närvarande vid datorn arbetsplatser, men de kemiska agenser som ingår i sprayer kan skada inre komponenter i den plan panelen LCD. Tryckluft är inte bara konserverad luft. Dessa dammvippor innehåller ofta difluoretan "etanol" och en bittering agent i form av en flytande gas. När du träffar spridarmunstycket, är denna kondenserad gas förvandlas till gas och ut genom munstycket. Tillverkare varna för besprutning av dammvippor på elektronik, andra än på keyboard, och eftersom antistatiska LCD-paneler är mycket känsliga någon oavsiktlig sprutning av flytande kan orsaka skador. Dessutom nyligen har vissa tillverkare till en bittering agent, som lämnar en obehaglig doft och smak när besprutas. Bittering agenten ska hindra människor från att andas in sprayen i ett försök att bli berusade. Bittering agenten inte skadligt när det används enligt anvisningarna och samma agenter sätts ofta i schampo och andra rengöringsmedel att avvärja intag.

Ren platta LCD-skärmar med en fuktig trasa

Clean antistatisk platta LCD, börja vid stänger av bildskärmen och unplugging den elektrisk sladden. Ta en mjuk, ren trasa lätt dämpa det med friskt vatten. Investera i en skärm-luddfri rengöringsduk tillgängliga i datorbutiker. Men en helt ny mjuk trasa--inte en handduk--fungerar också. Undvik också att med pappershanddukar. De kan repa skärmen mycket känsliga.

Hantera platt LCD-paneler med omsorg

Förebyggande är den bästa strategin för att hålla en platt LCD-skärm i ursprungligt skick. Hantera din monitor kanter med omsorg som mörkare färgade plast kan repa och Visa vit skrapmärken mer än ljusare färgade monitor. För sista handen, ta ett vakuum till bildskärmen. Inte röra vakuumet till skärmen eller monitor, ganska försiktigt passerar det över kanterna för att ta bort överskott damm.