mynewspapers.net

Tundra Diorama projekt

Tundra Diorama projekt


Att skapa ett diorama av en tundra landskap kräver mer än att skapa en modell av en snöiga landskap. Tundror äger många arter av fåglar, fiskar, däggdjur och växter och har distinkta vinter och sommar säsonger. Dessutom varierar tundra landskap från region till region; medan arktiska tundror tenderar att vara ganska platt, alpin tundror finns i många bergiga regioner och kan äga inslag i dramatisk landskapet. En bra tundra diorama tar in i konto säsong, läge och djurliv och visar att betraktaren mångfalden av biomen.

Tundran

Välj typ av tundra du vill representera. Det finns två typer av tundra: arktiska och alpina. Den arktiska tundran finns endast i de nordligaste regionerna på norra halvklotet och kännetecknas av låga temperaturer, en kort växtsäsong och ett lager av permafrosten under ytan smutsa. Låga buskar, mossor och gräs är vanliga i den arktiska tundran, även små däggdjur, caribou, fjällrävar, vargar och isbjörnar. Alpin tundra finns på hög höjd och finns över hela världen. Alpin tundra äger inte lagret av permafrost i den arktiska tundran. Gemensamma liv i den arktiska tundran omfattar gräs, dvärg träd, buskar, små däggdjur, bergsgetter, älg och ripa.

Tundra basen

Coat en bit plywood eller partikel styrelsen med flera lager lack att minska skevhet som orsakar fukt från att tränga in basen. Bifoga en filt fyrkant längst ned i basen för att hindra den från att skrapa ytor. Fäst lappar av arkitekt papper eller frigolit bas att bygga upp landet oegentligheter. Arktisk tundra tenderar att vara ganska platt, medan alpin tundra har flera varianter. Använda gips i Paris, spackling förening, trä kitt eller modellering kitt för att jämna ut din mark formationer. Om du vill lägga till stora stenblock, tryck dem i spacklet innan det har torkat. Seal kitt med ett lager fernissa. Måla din mark formationer med bas färger. Till exempel snöiga regioner kan målas vita och gräsbevuxen regioner kan vara målad grön eller brun. Tillåta lack, lim, spackel och färg för att torka ordentligt mellan varje steg. Arkitekten papper, frigolit, spackel, färg och hantverk lim finns tillgängliga i de flesta hobbybutiker.

Tundra landskapet

Lägga till vatten funktioner innan du lägger till snö eller vegetation. Sprida vätskan modellering vatten på önskad plats och låt det torka. Blanda en del vitt lim med en del vatten och applicera lim blandningen till landskapet med en pensel. För bästa resultat, arbeta på ett litet område i taget. Strö statisk modell gräs, snö eller sand på limmet. Om du använder vatteneffekter, lägga snö längs kanten av vatten funktioner att representera iskalla vatten. Låt limmet torka, blåsa av överflödigt gräs, snö eller sand, och upprepa vid behov. Lägga till små stenar eller stenar i landskapet med samma metod. Efter det grundläggande landskapet är inställd, för att lägga till ytterligare funktioner som buskar och dvärg träd genom att lägga en droppe eller två av icke utspädda vitt lim till landskapet och trycka på basen av växten i limmet. Använd sparsamt dvärg träd för alpina tundror och inte alls för arktiska tundror. Modelling gräs, kan sand, snö och vatten effekter köpas på de flesta hobbybutiker.

Sista handen

Lägga till vilda djur till din tundra genom limning modell figurer av djur till din diorama. Lägga en droppe eller två av icke utspädda vitt lim till den plats du vill placera ditt djur, tryck på basen av statyett i limmet. Om du föredrar att skapa dina egna djur figuriner, använda craft clay att utforma dem och låta dem torka ordentligt innan du bifogar dem dina diorama. Craft clay och modell figurer finns i olika storlekar i de flesta hobbybutiker. För att skapa en flygande fågel effekt, skär en längd av craft tråd och sätt ena änden av kabeln i modell fågeln och Böj den andra änden av kabeln i rät vinkel. Limma den böjda änden av kabeln till diorama och täcka kabeln med ytterligare modellering gräs, sand eller snö. Fisk, som lax, är ofta finns i alpine tundror och kan läggas till vatteneffekter innan de torkar.

Andra överväganden

Skissa en tundra scen innan du börjar din diorama. Överväga vilken typ av scen du vill visa. Till exempel, om du fokuserar på landskapet sig själv, kan du avstå från att använda animaliska figurer. Alternativt, om du fokuserar på djurliv i tundran, kommer du vill överväga de djur du fokuserar på vanor. Caribou resa i flockar, till exempel medan isbjörnar tenderar att resa individuellt. Betrakta också säsongen du vill fokusera på. Även om tundror allmänt svalare än de flesta andra regioner, äger de fortfarande en växtsäsong. En tundra vinter, fryst och utan många tecken på aktiv djurliv, kan vara mycket annorlunda än en tundra sommar, med vilda djur mer aktiv och växter som växer.