mynewspapers.net

Tundra biome projekt för skolanTundra biome består av områdena kring och sträcker sig från Nordpolen samt områden av extrem kyla på bergskedjor i hela världen. Det är ett område av extrem kyla, hårda villkor och en begränsad växtsäsong. Efter att ge eleverna undervisning och forskning möjligheter för att hitta information om vad som kännetecknar tundra mark formationer, växter och djur, har eleverna presentera sin information genom ett kreativt projekt.

Dag i tundran

Efter att ha forskat vad som kännetecknar tundra landformer, väder, växter och djur, har studenter slutföra en faktabaserad kreativt skrivande projekt. Instruera studerande att skriva en fiktiv berättelse med titeln "En dag i the Tundra" väva fakta de lärt sig under forskning i detaljerna i berättelsen. Handlingen bör inkludera detaljer som tillåter studenter att arbeta i information. till exempel hur folk klär för väder, temperatur, djurs och växters liv att någon kan se där, och vilka typer av jobb människor har. Informera studenterna om antal och typ av tundra fakta du förväntar dig att hitta vävt in i historien.

Informativ affisch

Har eleverna skapa en vetenskaplig poster förklarar den mänskliga, växt- och anpassningar som krävs för liv i tundra efter inlärning om de hårda villkor som kan finnas där. Instruera eleverna att rita ett stort landskap eller flera mindre illustrationer på affischen som tydligt visar sin kunskap om typerna av växter och djur som lever där. En illustration bör också visa hur människor överleva när utomhus i tundran under hårda förhållanden. Har eleverna etikett artiklarna i deras bild och skriv en beskrivning av de anpassningar som växt, djur eller mänskliga måste ha att överleva.

Jämföra och kontrast

Har studenterna forskningsinformation om en mycket olika biome regnskog och savann efter att ha studerat de hårda villkor för tundran. Instruera eleverna att skapa en grafisk planerare som ett Venndiagram att visa sina kunskaper om hur de två biom skiljer sig åt. Ange antalet skillnader och likheter du mandat studenter har. Om du vill begära att studenter inkluderar en visuell komponent i form av ett diorama eller illustration.

Travel broschyr

Har elever studera de intressanta sevärdheter du kan hitta i tundra biome och sedan låtsas vara en resebyrå som måste övertala andra att resa till tundran till se sevärdheter. Instruera studerande skapa en datorgenererad eller handgjorda broschyr att ge blivande resenärer. Har eleverna inkluderar saklig information i broschyren under kategorier av väder, bästa tid att resa, intressanta sevärdheter, vad man ska ta, faror och saker att göra så att deras kreativa uppdrag kan du bedöma sina kunskaper om biomen.