mynewspapers.net

Tryckpunkter för att lindra huvudvärk, hals & lägre ryggsmärtor

Tryckpunkter för att lindra huvudvärk, hals & lägre ryggsmärtor


Med smärta i huvudet, kan nacken eller ryggen vara olidlig med något lätt sätt att lindra smärtan. Konventionella läkemedel, såsom acetylsalicylsyra eller smärtstillande, kan ta ett tag att fungera ordentligt och minska smärta. Lyckligtvis, där er en alternativ skola som säger att smärta kan lindras genom en serie av tryckpunkter i kroppen. Dessa tryckpunkter, en gång användes, kan ge snabb lindring till ett smärtsamt område.

Huvud

Huvudvärk kan vara en av de svåraste sakerna att kontrollera eftersom det finns så många olika typer av smärta och platser där smärta kan uppstå. Med hjälp av dessa tryckpunkter kan lindra huvudvärk smärta i så lite som fem minuter. Först försiktigt gnida templen. Du bör knappt röra huden medan du gör detta. Det är mestadels en avslappningsteknik. Flytta fingrarna i en cirkel på ditt tempel mot ditt ansikte för 20 till 60 sekunder. Nästa, tryck på ordentligt på tryckpunkter på insidan av ögonbrynen och massage i en cirkelrörelse. Sedan flytta fingrarna från ögonen till platser i övre pannan som är mer känsliga än resten och gnugga det i upp till 40 sekunder. Slutligen, flytta till centrum av övre pannan och gnugga det i upp till 40 sekunder. Detta bör minska de flesta huvudvärk problem.

Halsen

Eftersom halsen är mellan ditt huvud och rygg, det kan faktiskt spänt upp när du använder tryckpunkter för att hjälpa de andra områdena. Kinesisk medicin erbjuder en lösning som kommer att hjälpa till att lindra bara nacksmärta. Mellan din pekaren och långfingret är ett tryck peka, som när du trycker, är tänkt för att lindra eventuella nacksmärta som du kan ha. Du bör trycka ner lätt att starta och sedan fortsätta att sätta press på plats tills det du känner en molande värk runt pressa pekar. Smärtan i halsen bör börja försvinna. Beroende på sidan av din hals smärta är om, måste du använda pressa pekar å motsatta sidan (dvs vänster sida smärta, använda höger hand).

Tillbaka

Det finns flera områden på ryggen som kan användas för att behandla smärta. Om du känner smärta i nedre ryggen, placera händerna runt midjan så att tummarna är i ryggen och handflatorna på höftbenet. Du ska känna musklerna kring ryggraden. Det första trycket är rätt på den yttre kanten av dessa muskler, och den andra är halvvägs mellan den första tryckpunkt och ryggraden. För andra ryggsmärtor, prova att trycka in i vecket av armbågen, precis under din biceps muskeln (du bör känna en öm plats) eller något mindre än halvvägs ner din underarm från den punkten. Båda dessa tryckpunkter bör hjälpa slappna av musklerna i ryggen.