mynewspapers.net

True Temper Golf skaft specifikationer

True Temper Golf skaft specifikationer


Även med den nuvarande populariteten av grafit, traditionella stål golf skaft är tillgängliga för skogen och är det rådande valet för järn uppsättningar. True Temper gör bara stål schakt och det är den största och mest framgångsrika tillverkaren av axlar av något slag. I dess 80 år att göra golf skaft, har True Temper varit överväldigande val av PGA Tour spelare.

Axel parametrar

Den primära funktionen av en golf axel är den det avleder. Axlarna kommer i standard sladdar av R (vanlig) för golfare med standard svinghastigheter, S (stiff) för snabbare gungor och X (extra hård) för tour nivå gungor. Det finns också en mjukare flex L för kvinnor och en A flex för äldre män. Geometri av spets, om det är parallella eller avsmalnande och dess diameter är kritiska för att matcha axeln att en specifik klubbhuvudet. Styvheten i tips och placeringen av deras flex har ett stort inflytande på bollflykt. Axel vikt är viktigt för spelare som behöver öka sin swing hastighet genom att sänka den totala vikten på klubben.

Flex

De flesta True Temper axlar kommer i de standard sladdar på R, S och X. GD Spinner kil axeln har en speciell flex öka spin för dessa klubbar. Dynalite guld serien samt TT Lite och flera steg Lite axlar har sladdar som är kombinationer av standarder. De kommer i antingen A / L eller R/S. GD Tour frågan axlar är för PGA-touren spelare, så de har bara X eller S flex. Den lätta GS serien av axlar är inte tillgängliga i X flex.

Vikt

De populära dynamiska guld och Dynalite guld axlarna väg 120 till 130 gram. Var och en av dessa rader kommer också i en SL-version som är 20 gram lättare. GD Tour frågan axlarna har samma egenskaper som den vanliga dynamiska guld, men med en vikt tolerans på halv gram att underlätta just matchande en full uppsättning av järnklubbor. GS-serien är de lättaste stål schakt tillgängliga för järnklubbor. Gjort att konkurrera med grafit, finns de i tre versioner som väger 75, 85 och 95 gram.

Diameter

Nästan alla True Temper skaft är 0.600 tum i diameter rumpa slutet av axeln. Några av Dynalite, TT ljus och flera steg Lite axlar har lite olika diametrar av 0.580 och 0.610 tum, som kräver olika storlek grepp.

Tips storlekar

Det finns en mängd spetsgeometri och storlekar för att passa olika club huvuden. I dynamiska guld och Dynalite serien finns schakt för skogen har en parallell spetsen av antingen 0.350 eller 0.335 tum och järn skaft med en parallell spets av 0.370 tum eller en avsmalnande spets av 0.355 tum. GS axlarna har parallella tips 0.335 eller 0.370 tum.

Spets egenskaper

För de bäst säljande dynamiska guld axlar, tips är stel och flexpunkten, även känd som kick punkt, är högre upp axeln för att producera en lägre bollflykt. True Temper andra axel typer har mjukare tips med lägre flexpunkter att producera högre bollen flyg.

Putters

True Temper gör också skaft för att passa de flesta putter huvuden. Dessa axlar kommer i raka, böj och böj dubbel mönster, med spets diametrar alltifrån 0.355 till 0,382 tum och längder av 38-53 inches.