mynewspapers.net

Tropiska frukter & träd från ecuadorianska regnskogen

Tropiska frukter & träd från ecuadorianska regnskogen


Ecuadorian regnskogen är inte bara hem till många läckra tropiska frukter, men också till påkostade regnskog träd. Medan du kan ha att resa till regnskogen att njuta av landskapet av träd, erbjuds många av deras frukt i din alldeles egna lokala mataffär, tack vare underverk i frakt.

Bananer

En av de mest populära och rikligt odlade tropiska frukter hittats i regnskogen är bananer. Inte bara kan du hitta den vanliga banan att vi alla vet och kärlek, kan du också hitta finger bananer. Detta är bananer att växa till endast hälften så stor som en vanlig banan, och är mycket sötare och rikare smak. Du kan hitta bananer växer i regnskogen på en härlig banan träd.

Acai och passionsfrukt

Acai och passionsfrukt finns också växande ecuadorianska regnskogen. Förutom att vara läckra, är dessa frukter bra för dig. Både acai och passionsfrukt har blitt benämn så super frukter, visat sig ha många fördelar för din hälsa och båda är laddade med antioxidanter. Acai frukt växer i stora kluster nära toppen av en acai palmträd, medan du kan hitta passionsfrukt utspridda och växer längs regnskog vinstockar. Acaibär är ca 1 tum i diameter och är svartaktiga lila färg och närmast frukten liknar de är en druva. Passionsfrukt är vanligtvis lila mogen frukt. När du delar en passion frukt öppen, hittar du ett vitt kött med massor av köttiga frön i centrum. Fröna kan du äta som de är, eller du kan använda dem i matlagning eller för pressning.

Dragon frukt och taggannona

Dragon frukt växer från en cactuslike växt. Utsidan av en dragon frukt har ojämn gul hud, medan insidan är fylld med en grå, nästan genomskinliga massa som rymmer små svarta frön. Smaken av draken frukt har jämförts med en kiwi, och det är känt att ha en naturlig laxerande medicinska egenskaper. Taggannona frukten har en söt och mild smak och smaken kan jämföras med en färsk jordgubbe. Soursops kan växa avsluta stort, några till storleken av en fotboll. Visas de gröna med en grov och ojämn hud. Insidan är vit med massa och har massor av frön, och varje frö är ungefär lika stor som ett körsbär. Denna frukt är mycket rörig, och på grund av detta, de ecuadorianska människorna tenderar att använda denna frukt för pressning.

Mängd träd

Några av träden kan du hitta i ecuadorianska regnskogen är trädet capirona, kapokträdet, fikonträd och tuggummi trädet. Capironas har en mycket grov yttre bark som peeling lätt för att avslöja en mycket smidig trädstam under. Kapok träd i regnskogen kan växa till cirka 150 fot. Detta träd har mycket långa grenar bara på toppen av trädet, och sedan en mycket lång och kala trädstam går ända ner till rötterna. Fikonträd har en mycket slät bark med en typ av svamp som växer ur den. Fikonträd har en yvig tree top med blad som blomma för att bära frukt. Tuggummi träd användes en gång i skapandet av tuggummi. De har en tjock sap som vänder sig till en gummiliknande konsistens när rullade i händerna. Tuggummi träd kan växa till cirka 240 fot, även om de kan ha en mycket tunn och twiglike utseende.