mynewspapers.net

Träsnideri projekt för barn

Träsnideri projekt för barn


Träsnideri är en färdighet som kan dras från tidig ålder med lämpliga instruktioner och verktyg. Eftersom det kräver en viss grad av hand-eye samordning för att upprätthålla säkerheten, är barn 8-10 års ålder nog redo att börja lära sig grundläggande sönderfall färdigheter med en penna kniv. Mer komplexa carving bör bara läras ut när grunderna är bemästrat.

Säkerhet

Börja med en penna eller kniv. Dessa knivar har rundade blad, med mindre ett tips och en kant på bara ett ansikte, i stället för carving knivar, som kan ha en skarp kant runt hela bladet. Börja med sönderfall att verk från kroppen, med den hand som inte håller kniven väl klara av snittet. En gång mer avancerade färdigheter införs, Använd en läder eller trä tummen slida för skydd. Låt inte en oerfaren carver att hantera någon kniv utan undervisning och handledning.

Sönderfall projekt

Börja med enkla projekt som en penna från en kvist. Slipa i slutet, sedan tillåta i slutet att bränna i lägerelden eller grill att skapa ett träkol tips som du kan skriva med. Tältpinnar är ett annat objekt som kan göras från en enkel whittled minne. Karva Barken från en längre lem att skapa en anpassad käpp. Använd spetsen på kniven skära dina initialer i er personal för ännu mer kundanpassning.

Platt Carving

Rita mönster på en platt plack skapa en en-av-en-slag dekoratör artikeln, gåva eller award. Rista symbolen med carving stämjärn och en trä klubba. Välj din stämjärn noga för att få de effekter du vill ha. Olika mejsel tips skär på olika djup och har olika profiler. Rita din design på en låda lock eller ansikte och rista det på samma sätt. Vanliga motiv är natur, som blommor och fåglar, geometriska mönster och även initialer.

Tredimensionella Carving

Om den unga carver är del av ett scoutprogram, är en halsduk bild ett bra projekt för en mer avancerad carver. Design är tillgängliga från scouterna för halsduk bilder med många av sina maskotar och andra mönster. När grundläggande tredimensionella carving är lärt, begränsas alternativen bara av fantasin. Skapa små figurer eller objekt som träd. Kombinera flera små sniderier för att skapa en display eller diorama.