mynewspapers.net

Träningsutrustning för äldre nybörjareMånga äldre människor skräms av spänna av tillgängliga träningsutrustning. Att välja utrustning som är lämplig för din skicklighet och konditionen nivå kommer att hålla du säkra, bekväma och passar du in på din nya regim. Fitnessutrustning kan orsaka skada används felaktigt, så har säljaren eller en tränare som visar dess användning för dig om du inte alls vet. Kontrollera alltid med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram.

Löpband

Bidrar till att stärka ditt hjärta, lungor och ben som du tränar utan oro för vädret utomhus går eller springer på ett löpband. Ett löpband kan vara ett enkelt, unmotorized bälte eller en elektronisk undra med hjärta och fitness bildskärmar, en kaloriräknare och en dockningsstation för iPod. Löpband är rymden gödsvin, så det hjälper att mäta ditt utrymme före tid och ta ett måttband på shoppingturen om det är ett bekymmer. Priserna börjar på £650 för elektroniska modeller, men vissa butiker erbjuder renoverade och kära. Begagnade löpband annonseras i online annonser som Craigslist.com som välmenande ägare ge upp sina rutiner eller besluta att återkräva utrymmet.

Stillastående cykel

Fitness tränare rekommenderar stationära cyklar till nybörjare i alla åldrar. De är lätt på lederna och tar upp mindre plats än löpband. Enkla mekaniska modeller kan fås för £130 eller mindre, är enkla att använda och är lika effektiv som mer komplexa versioner. Men njuta många nybörjare extra motivation de från läggs elektronik som mäter tid, distans och kalori avbränt. Vissa stationära cyklar har övre pedaler att utöva armar, lägga till en överkroppen komponent i din rutin. Priser för avancerade modeller är mer än £975.

VikterStyrketräning är bra för äldre motionärer eftersom det bidrar till att bygga och underhålla benmassa, ett särskilt intresse för dem som löper risk för benskörhet. De flesta experter rekommenderar små, handhållna vikter för äldre nybörjare, eftersom handleden och fotleden vikter kan orsaka skada om den används felaktigt eller alltför entusiastiskt. Handhållna vikter börjar på £3 varje och öka enligt vikt, men du kan bygga en komplett uppsättning för väl under £65. Eftersom vikterna är små, de tar liten plats och kan lagras i en prydlig rad under en säng eller soffa när inte i använda.

Resistance Band

Träningsutrustning för äldre nybörjare


Tränar med dessa gummiband härmar den rörelse och motståndet av hand vikter men kan du arbeta mer muskler genom att hålla band på olika sätt. Exempelvis biceps curls med band har en liknande effekt som lockar med vikter för att motstå gravitationen, men band motstånd kan greppas med båda händerna eller loopas att båda fötterna så att dina muskler att stå emot varandra. De är billiga och lätt att förvara; priserna börjar på £6, och en hel rad kan passa in i en låda.

Stabilitets-BallEn stabilitets-ball är en stor, gummi, luftfyllda boll används för golvet övningar för att stärka musklerna i buken och ryggen. När vi åldras, dessa muskler slappna av, vilket resulterar i dålig hållning som kan förvärra problem med rygg och ryggrad. Med hjälp av en stabilitets-ball hjälper till att rikta de muskler som håller oss upp. Många äldre motionärer hitta dem. kul för att använda. Storlekar varierar, men en uppblåst boll kan ta upp utrymmet i en stol; du behöver också extra rum omkring dig medan du använder den, så det inte kanske lämplig för små stallar. Priserna varierar från £9 till £26 beroende på storlek, fasthet och hållbarhet.