mynewspapers.net

Trädplantor som gåvor

Trädplantor som gåvor


Att ge ett träd plantor fungerar som en nästan tidlös påminnelse om ett speciellt tillfälle. Var det ett bröllop, årsdagen, födelsen av ett barn, avläggande av examen eller andra firande, plantor är en fantastisk miljövänlig gåva som människor minns. Du kan använda mindre plantor som part gynnar också. Nyckeln är att välja rätt typ av träd för regionen. Köpa små pre odlade plantor på en mängd olika trädgård försäljningsställen. Alternativt kan växa din egen från insamlade frön nära ditt hem eller en lokal park och Linda in dem dekorativt.

Evergreen

Till skillnad från att köpa medium till full storlek evergreens, är plantorna mycket mer kostnadseffektiva. Ge vintergröna träd för tillfällen som födelsen av ett barn, symboliserar långt liv och hälsa, eller för ett bröllop att symbolisera att kärlek förblir tidlös eller vintergröna. Shopping, överväga utrymmesbegränsningar som mottagare har tillgängliga. Ju större vintergröna, mer rot landet de kräver. Spruce, Gran och tall växa upp till 30 fot bred och 50 fot lång vid full mognad. Tag vackert, passar denna typ av träd inte bra på staden tomter. För mindre utrymmen, överväga enbär som sprider bara 5 till 10 fot. Ett annat övervägande är färg. Evergreens har silver och blå toner samt många nyanser av grönt. Lägg till denna foundation träd sorter med bär eller olika bark nyanser och du har mycket att välja mellan. Till exempel, en silver päls eller norska vintergröna fröplanta gör blir en smart present till en 25-årsjubileum och en blå Gran planta "något blått" i en brudbukett.

Frukt

Frukt är överflöd och fertilitet. Överväga att ge frukt trädplantor att fira början av ett nytt jobb eller tillkännagivandet av en graviditet. Alternativt, titta på symboliken i varje typ av frukt och använda den som en guide som avgör valet träd. Exempelvis presentera ett äppelträd för en person att återvända till skolan vidare utbildning, ett apelsinträd någon återhämtar sig från hälsofrågor och ett körsbärsträd för minnesmärken, eftersom det betyder odödlighet. Som med andra träd gåvor, noga överväga hur mycket ljus, vatten och vård det potentiella fruktträdet kräver. Rådgör med din lokala Trädgårdsbutik och avgöra vad som växer bäst i regionen där mottagaren är bosatt. Tre härdiga bland annat äpple, körsbär och päron. Göra en härlig visuell tillägg för begränsade utrymmen, dvärg versioner eller gråtande sorter. Frukt trädplantor kräver viss specialistvård, så ge mottagaren en bok eller andra skriftliga instruktioner för plantering, vattning, gödsling och insekt kontroll.

Blommande

Blommande träd skapa ett vackert landskap som är en fröjd för ögonen. Att välja plantor, anse det symboliska värdet av antingen trädet, sina blommor, eller färgen på blom produceras. Blommande mandel representerar exempelvis vaksamhet och hopp, så ge det till en blivande mamma i hennes nionde månaden av graviditeten. Körsbär blommar representerar vänskap och göra en intressant gåva för att fira ett nytt partnerskap. Vintergröna magnolia träd symboliserar uthållighet så använder detta som en lycka att någon försöker befordran. Färgen är klokt röd blommande träd betyder livskraft, energi och passion eller kärlek. Orange representerar vänskap, kreativitet och entreprenörskap. Gul symboliserar glädje och medveten sysselsättningar, Violet står för förändring, ledarskap och charm och vit förkroppsligar renhet och färsk början. Om du letar efter visuella intryck, leta efter träd som håller sina blommor längre, eller de som har granna blommor som tulip träd, blommade magnolia (Speciosa Magnolia) och röda buckeye (Aesculus pavia).