mynewspapers.net

Traditionella stoppade soffor

Traditionella stoppade soffor


Traditionella stoppade soffor bygger generellt på möbler stilar gällde före 1900. Traditionella finns allt från klassiska kamelen tillbaka till soffan snygg smoking. Ofta klädda i tunga eller lyxiga tyger och dekorerade med fransar, trimma eller snoddar, traditionella soffor också innehålla funktioner som exempelvis knappen tuftning, nailhead trim, kick-veck kjolar eller rullade armar.

Typer

Det finns många typer av traditionella stoppade soffor. Ståtliga Chesterfield har en tätt tuftade rygg och säte och stora rundade armar. Lawson soffan är en klassisk stil med en kjol, rullade armar och två eller tre lösa kuddar på rygg och sits. Koloniala kamel baksidan har en böljande tillbaka, hög rullade armar och exponerade ben. Smoking soffan är stilren och rätlinjig med en stram rygg och armar med samma höjd.

Klädsel

Tyger för traditionella stoppade soffor falla i nivåer och kvaliteter, vanligen märkta med bokstäverna A till D. Högsta kvalitet är klass A, och den lägsta kvaliteten är betyget D. betyg är baserade på tyget är hållbarhet, kvalitet av material och källa av design. Famous-maker tyger är normalt klass A, på grund av namn erkännande.

Funktioner

Traditionella soffor kan identifieras av flera egenskaper. Många har böjda ryggar och rundade armar, vilket ger dem en mjuk men betydande utseende. Stora eller overstuffed dynor är ofta tecken på traditionell stil. Kasta kuddar används vanligtvis för att lägga till stil eller ytterligare färg. Och veck, knappar, welting och utsmyckningar som fringe är andra vanliga funktioner.

Ben

Benen på traditionella stoppade soffor utsätts ibland. En sådan stil är cabriole ben, vilka kurvor och smalnar längst in i en dekorativ fot, ofta en boll-och-klo design. En Chippendale ben är ett mindre utsmyckade, raka ben, ofta ristade med vertikala linjer. Traditionella soffor kan också ha veckade kjolar dölja benen och skapa en skräddarsydd look.