mynewspapers.net

Traditionella kontra Modern konst målningar

Traditionella kontra Modern konst målningar


Skillnaden mellan modern och traditionell målning är nästan en natt och dag kontrast. Detta är till stor del på grund av framgången av konventionen-breaking impressionisterna, som i mitten av 19th-talet startade en trend genom att trycka på gränserna för vad som ansågs vara acceptabelt konst. Impressionisterna förändrade konst och målning för evigt, och nu modern målning är en oigenkännliga djur jämfört med sin föregångare, den traditionella målningen.

Definition av traditionella och moderna

Det finns ingen officiell definition av "traditionella" konst målningar. Men hänvisar på sikt "modern" konst allmänt till någon konst skapad från cirka 1860 under mitten av 20-talet. Som sagt, om man skulle jämföra "modern" konst målningar till "traditionella" konst målningar, man kan säga att en "traditionell" konst målning är en målning i en titulera lik till målningar producerats före 1860 (ungefärligt), medan en "modern" konst målning är en målning i stil med målningar som producerats efter 1860.

Traditionella målningar

Traditionella målningen stilar placeras en betoning på realism. Målningar var länge sedan vanligast för porträtt och illustration av religiösa ikonografi. Dukar användes som fordon för föreställande tredimensionella utrymmen. Traditionella målningar ofta var tänkta att vara dekorativa, men de fungerade som en annan: de var ett stort medel för människor att dokumentera viktiga personer och illustrera viktiga berättelser. För uppfinningen av kameran var målningar de enda medier som kan förmedla information på ett tvådimensionellt plan utan användning av ord och text. Av denna anledning tenderade de mest framgångsrika artisterna att vara de konstnärer som mest övertygande kunde fånga deras ämnen med färg. Det var viktigt att målningarna såg riktigt, eller åtminstone, realistiska. Avvikelser från verkliga livet tenderade att vara subtil jämfört med moderna målningar och de användes ofta för försköning av den slutliga produkten.

Moderna målningar

Modern konst målningar är verkligen lättast beskrivas som konst som försöker vara allt som inte är traditionella målningar. Där traditionella målningar är begränsade till gränserna för en relativt begränsad ämne och begränsad målningen stilar, är modern konst inte begränsad till något alls. Moderna tavlor kan vara om något konstnären vill och de kan målas i vilken stil konstnären önskar. Modern konst slöjan kan sägas omfatta många mindre rörelser som abstrakt Expressionism, kubismen, popkonst, Surrealism och Impressionism, men det är viktigast att veta att modern konst kan vara vad som helst. Man kan säga att den enda regeln i modern konst är att det inte finns regler.

Exempel på

Traditionell konst var vanligtvis påverkas av två saker: religion och de rika. Länge sedan, bara människor och organisationer med pengar kunde kommissionen målningar, och de rikaste av alla organisationer i den västra världen för många hundra år var den katolska kyrkan. Utmärkt exempel på traditionell konst är "den sista måltiden" av Leonardo Da Vinci och "The Arnolfini Painting" av Jan van Eyck. Några berömda exempel på modern konst är arbetets kubistiska "Guernica" av Pablo Picasso, "Minnets envishet" (smältande klockor) av Salvador Dali, och DROPP målningar av Jackson Pollock.

Media

Mycket, mycket gamla traditionella konsten målades ofta i ägg-tempera. Runt tiden för den italienska renässansen blev oljemålning Rekommenderad mediet för konstnärer. Oljefärger var att föredra på grund av deras långsamma torktiden, att göra färg blandning och realism en lättare prestation. Moderna konstnärer fortfarande använda oljefärg ganska lite, men akrylfärg har tagit sin plats på konst dukar överallt. Oljefärg och akrylfärg ser väldigt lika när det är torrt, men de tenderar att producera olika resultat på grund av deras torktid. Målare med akryl kan kämpa för att blanda deras färg, och detta tenderar att ändra den färdiga produkten.

Dekorativa ändamål

En hel del konst i den moderna stilen tenderar att passa fint i offentliga utrymmen, bostäder, hotell och kontor. Denna typ av konst kan köpas online på webbsidor om handgjorda varor och även på stora detaljhandeln webbplatser som är specialiserade på heminredning. Skriv "modern konst målningar" i din sökmotor och se vad du kommit fram till. Fortfarande, traditionellt målade tavlor har sin plats, särskilt i hem där inredningen är konservativ och i lärda utrymmen som museer och bibliotek. När plocka konst för dina väggar, ta hänsyn till din färgsättning och även din dekorera smak; Om du har bokhyllor foder dina väggar och traditionella möbler stilar, är du förmodligen bättre med en traditionell målning.