mynewspapers.net

Traditionella Iroquois vapen

Traditionella Iroquois vapen


Iroquois är American Indian kollektiva konfederationen eller stam (som består av fem olika stammar) som är inhemska i Nordamerika, särskilt USA: s nordöstra regionen. Traditionellt jordbrukare, de deltog i flera tidiga krig i Amerika, inklusive fransk-indianska kriget, där de kämpade med britterna. Medan många av deras traditionella vapen hade utilitaristiska användningsområden, är vissa, såsom tomahawk, nu ingrodd fast som en traditionella vapen i kriget i populärkulturen.

Tomahawk

Tomahawk är i grund och botten den indianska versionen av en yxa. Hatchet-liknande, det serveras en rad ändamål, bland annat som en hand vapen. Ibland var det slängt på en motståndare, en kämpande teknik fortfarande populär i rekonstruktioner på grund av vapnets bestående popularitet (även om inte alla amerikanska indianstammar och människor framträdande används verktyget eller vapen). För Iroquois användes tomahawk i hand-to-hand bekämpa eller som kastas vapen från hästryggen eller långa avstånd. Traditionellt har gjort Iroquois deras tomahawks ur sten (huvud) och trä (handtag).

Lance

Lance var för Iroquois jägare, som gjorde jakten en daglig praxis, ett användbart verktyg som också fördubblats som ett vapen i kriget. Iroquois anställd lansar som var ganska lång, som de kunde svinga från ovanpå en häst till strike eller slå ner en motståndare (eller djur, om jakt). Lance var även ett skyddande syfte, som det höll motståndare på avstånd. För att förbättra lancen, kan Iroquois klä det med fjädrar eller även hårbotten, tas från fallna fiender. Den imponerande syn var en hotelser metod som dekoration.

Pil och båge

En annan traditionella vapen indianska kulturen är pil och båge, används också för både jakt och slåss. Iroquois gjorde sina pilspetsar av sten, som flinta och metall eller djurs ben, och tillverkade noggrant sina bågar från trä. En skicklig fighter eller jägare kunde svinga fören på hästryggen. Dessa skulle vara kortare än bågar används till fots, som allmänt kallades långbågar. Det sägs att den skickligaste av Iroquois kämparna kunde lansera eventuellt 20 pilar under den tid det tog för en musköt reloaded och sedan riktade och sparken, ger de indianska kämparna en tidig fördel.

Club

Klubben, eller krig club, snidade av trä eller sten, har sitt ursprung som ett verktyg för utilitaristiska ändamål, såsom jakt. Klubbarna används tydligt för kriget kallades kriget klubbar bland Iroquois. Traditionellt, hade ett krig klubben ett mycket brett handtag med en stor boll uppe på klubben, som var främsta slående när klubben var utövas. När striderna med en klubb, Iroquois gjorde också använda en sköld för att skydda dem från motståndarnas slag.