mynewspapers.net

Traditionella irländska livsmedel för lunch

Traditionella irländska livsmedel för lunch


Traditionella irländska livsmedel för lunch är vanligtvis rik, rejäl, potatis och kål rätter. Dessa middagstid måltider består i huvudsak av irländska bröd, soppor och grytor, var och en gjort med sin egen unika blandning av grönsaker och kryddor. Många traditionella irländska livsmedel för lunch måltider anses "Bonde rätter" billig Pågrund av deras viktigaste ingredienserna.

Soppor och grytor

Irländska kela är en populär soppa består av bacon, korv, potatis, morötter och hårt eller söta äppelcider. Skålen kännetecknas av sin eklektiska blandning av örter, bland annat rosmarin, gräslök, timjan, svartpeppar och persilja. Irish Stew är en favorit lunch gryta med lamm, brun sås, svamp och potatis. Andra populära irländska soppor inkluderar gräddan av kålrot, skinka och ärter, palsternacka och apple, och purjolök och havregryn.

Gryta-rätter

Många irländska single-skålen lunch förrätter tjäna dubbel plikt som presenterade sida rätter för större måltider. Irländska Colcannon är en maträtt med potatismos, kokt Vitkål, bacon, lök och smör, toppad med ströbröd. Andra traditionella irländska livsmedel för lunch inkluderar variationer på colcannon, till exempel irländska Champ, ett fat med potatismos, ärtor och lök; Irländska bonden Lunch, en blandning av grön kål, röd potatis, lök, sareptasenap och salt och peppar; Irländska Boxty, en blandning av mosad och tärnad potatis. och irländska rullar ägg, en blandning av hackad corned beef, strimlad kål, tärnad, kokt potatis, lök och salt och peppar, insvept i ägg rulle omslag och friterade.

Irländska Hunter's Pie

En annan välkänd och populär huvudsakliga lunch maträtt, irländska Hunter's Pie är en heartier version av irländsk gryta, med lager av lamm, potatis och kål. Denna maträtt har talrika variationer i hela Storbritannien.

Irländska bröd

Irish soda bröd är kanske en av de mest traditionella irländska lunch mat häftklamrar. En krispig-skorvig segt bröd, Irish soda bröd har många variationer, inklusive irländsk potatis bröd, gjorde med potatis. Irländska Barmbrack bröd, med ingefära, muskot, korinter och gyllene russin; och irländska Wheaton bröd, en jästbaserade version av brun Irish soda bröd; och irländska scones, skapade med russin eller korinter och havregryn.