mynewspapers.net

Traditionella irländska kläder för barnEnligt irländska Path hemsida skrevs inte mycket om traditionella kläder i Irland för vuxna eller barn, även om det står, en 1100-talet walesare "heter Giraldus Cambrensis (Gerald av Wales)" har skrivit om ämnet. Mycket av de kläder som förknippas med traditionell irländsk kultur härstammar från 1800-talet mode stilar. Många av dessa poster var gjorda av ull.

Tröjor

Tröjor är ett populärt exempel av traditionella irländska kläder. Den typiska irländska tröjan kallas en "Aran" eller en "fisherman's tröja" och kännetecknas av dess skrymmande. Dessa tröjor är ofta grädde färgad och funktionen komplex kabel sömnad mönster. Mindre versioner av dessa tröjor är gjorda speciellt för barn.

Farfar skjorta

"Farfar" eller "Farfar" flanell skjortor är gjorda av borstad bomull och är utformade för komfort. De är ett mångsidigt plagg traditionellt bärs av män och pojkar och är utformade för att tåla de växlande vädermönster i Irland. de är sval om sommaren och värma om vintern. Dessa skjortor finns i en mängd färger och mönster.

Dance klädsel

Kläder som bärs av irländska dansare är mycket karakteristiska av traditionella irländska kläder. Klänningar bärs av kvinnliga irländska dansare som påminner om den bonde klänningar bärs på 1700-talet. Dessa traditionella kläder är gjorda i barnens storlekar för unga irländska dansare, och de visar ofta intrikata keltiska mönster och mönster.