mynewspapers.net

Traditionella indiska bröllop Outfits

Traditionella indiska bröllop Outfits


Indiska bröllop vanligtvis innehåller en mängd olika traditioner som skiljer sig från de flesta västeuropeiska bröllop. Medan de flesta västerländska brudar bära vita klänningar, bär indiska brudar generellt rött. Andra människor inblandade i bröllopet, som vänner och familj, bära färgglada kläder. Bruden är i centrum för uppmärksamheten, med mest utsmyckade och intrikata bröllop outfit.

Betydelse

På de flesta traditionella indiska bröllop, bruden bär en outfit från rött tyg. Kulturellt, betyder röd tur och lycka. När bruden bär röd, företräder hon parets ljus och lycklig framtid. Brudens outfit är vanligtvis dyrkade med olika pärlor, tyger, trådar och mönster för att göra en genomarbetad och utsmyckade outfit. Användningen av speciella material och dyra tyger gör bruden sticker ut på sin bröllopsdag.

Typer

Det finns flera typer av traditionella indiska bröllop outfits. Sari är den vanligaste. En sari är en 9-yard lång längd av tyg som är lindade runt kroppen på olika sätt. Det kan flyttas att skapa olika mönster, och det kan bildas för att ha en rest av duk vänster släpat, kallas Cliff. Ett annat traditionellt bröllop outfit är gaghra-choli, som har en kort beskurna topp ihopkopplad med en kjol som når anklarna åtminstone. Byxan kan bäras med en shalwar byxor outfit, vilket inkluderar byxor täcks delvis av en lång tunika stil skjorta. Med den gaghra choli och shalwar byxor, kan bäraren också sätta på en mångsidig halsduk kallas en dupatta. Dupatta kan bärs över axlarna, över bröstet, eller virad runt huvudet eller nacken.

Funktion

Funktionen av indiskt bröllop kläder är inte bara att klä bruden, brudgummen och andra deltagare, men att fira och glädjas i bröllopet och paret. Gäster på traditionella indiska bröllop bör bära traditionella kläder med ljusa färger att visa sitt stöd för paret och gå med i att önska lyckan till par och en lycklig framtid.

Överväganden

Gästerna på traditionella indiska bröllop bör inte ha vissa färger för att inte stå i konflikt med de kulturella traditionerna av bröllop. På ett indiskt bröllop ska gäst inte bära rött. Bruden bär röda och gästen ska inte ta uppmärksamheten från bruden. Kulturellt sett motsvarar bär allt svart eller vitt med sorg, död och sorg, så dessa färger inte bör bäras på ett bröllop. Gästerna bör försöka bära traditionella indiska kläder, och bör undvika tight och promiskuösa kläder. Kvinnliga gäster ska få en dupetta eller halsduk att täcka sig om de kommer att vara i en religiös byggnad.

Geografi

I hela Indien, kan det finnas olika stilar för bröllop klädsel. Traditionella indiska bröllop som förekommer i andra länder, såsom Förenta staterna, kan också variera i klädsel från vad är sliten i Indien. De slutgiltiga val för bröllop klädsel vila med bruden och brudgummen.