mynewspapers.net

Traditionella hinduiska Baby gåvor

Traditionella hinduiska Baby gåvor


Godh bharna, som ibland skrivs som godh bharai, är en hinduisk fest hölls för en kvinna i hennes sjunde månaden av graviditeten. Termen godh bharna sig betyder "att fylla varvet", och under firandet, de andra gästerna kommer att placera presenterar för mamman och barnet i moderns knä, symboliserar ett överflöd av lycka och rikedom.

Baby kläder

Nya baby kläder är ett bra val för tillfället. Välj kläder som kan vara för barn av båda könen. Vissa människor antar att andra människor kommer att ta med kläder för nyfödda och välja att ta med kläder avsedda för slitage månader ner linjen.

Pengar

Traditionellt, pengarna erbjuds till en mor på hennes godh bharna ges i form av silver rupier, men idag är det ofta erbjuds i form av sedlar, samt. Välj valörer som slutar på 1 för lycka. Belopp som 21 dollar, 51 dollar och 101 dollar ses ofta som gynnsam.

Smycken

Lilla silver eller guld berlocker kan ges till modern, som kommer att hålla dem för sitt barn. Silver och guld berlocker kan symbolisera ett långt och rika liv, och är en perfekt liten present att erbjuda till en kvinna på hennes godh bharna.

Kokos

På en traditionell godh bharna ges mamman nästan alltid en kokosnöt som har målats med en röd hakkors. Svastikan är en urgammal symbol i Indien och har positiva konnotationer, inklusive lycka, rikedom och lycka.