mynewspapers.net

Traditionella franska möblerFranska möbler är känd för dess diskret elegans. Från Parisian chic provensalsk charm finns det många aspekter att traditionell fransk stil. Blanda ihop enkla med utsmyckade bitar är signatur fransk stil.

Vardagsrum

Fåtöljer har utsatt trä och klädda säten, ryggar och armar. Trä är antingen huggen helt enkelt eller överdådigt. En soffa eller soffan har träben och ibland en krökt rygg. Klädsel är gjort i rika tyger som sammet och brokad.

Sovrum

Sängar kan vara smidesjärn, svart eller målade, eller gjort av trä. Sidobord med böjda ben kan användas som ett nattduksbord. Slädsängar är populära i parisisk lägenheter. Köksskåp kan variera från enkla raka linjer till böjda och mycket detaljerade bitar accent med guld.

Kök

I Provence är köksbord och stolar enkla, i målad eller oavslutade trä med raka ben. Stolar med halm platser är traditionella. För ett litet kök är ett bistro bord ett bra val. Moderna är av smidesjärn men några 1800-talets franska bistro bord var gjorda av trä med fällbara trästolar.