mynewspapers.net

Traditionella franska Barnspel

Traditionella franska Barnspel


Det finns flera traditionella spel som spelas normalt endast av barn som lever i Frankrike eller som är av fransk härkomst, och de flesta amerikanska barn har förmodligen aldrig hört talas om dem. Vid närmare inspektion, dock kan vi se flera likheter mellan dessa traditionella franska spel och deras amerikanska motsvarigheter.

Escargot

Sniglar är en av de traditionella Europeiska Barnspel som amerikanska hoppa hage hämtar inspiration. I stället för en linjär diagram Rita franska barn styrelsen i form av en gigantisk snigel, eller en "sniglar" på franska, med 15 till 20 numrerade rutor leder mot Tom centrum kvadrat. Hela spelet, spelarna måste hoppa på ett ben till och från det centrala torget utan landning på alla ritade linjer eller motståndarens fyrkanter eller de förlorar en sväng och kan inte göra anspråk på en låda. Om de Slutför cirkulär resan, dock får de välja en ruta för att inledande som sin egen exklusiva vila istället för att kasta puckar eller markörer. Eftersom spelet fortskrider och spelare anspråk mer territorier, resan till och från det centrala torget blir mer utmanande och slutar när det är omöjligt för spelare att hoppa till det centrala torget, med vinnaren hävdar de flesta utrymmen.

Bilboquet

Franska barn göra egna boll och cup spel kallas bilboquet, som amerikanerna kommer att erkänna som bekant "fånga bollen i en kopp" spel, av strängarna garnet genom en boll eller stor pärla och knotting garn på ett litet hål i den cupen botten. Den boken pussel gamla & nya J. Slocum och J. Botermans staterna att bilboquet var populär i Frankrike så tidigt som 1500-talet, och varianter av detta spel finns i hela landet samt resten av världen. Med bara en hand, enda spelare prova och swing uppbundna objekt i koppen eller på en pinne och variationer kan tillämpas på flera aspekter inbegripet längd rep, form av koppen, samt storleken och formen på bollen som ska fångas.

Boule

Boule är en traditionell fransk spel som älskas av både barn och vuxna som är också känd som "boule" och liknar brittiska skålar eller amerikansk hästskor. Boule kräver särskilda metaller bollar och en sandig yta att spela, som varje spelare försöker slänga sin boll närmast målet bollen. Erfarna spelare tar stor omsorg i att välja en metall boll eller boule och skyttar väljer ofta lättare bollar att förbättra sina chanser i att kasta en "carreau,' perfekt och mycket beundrade skottet där en spelares boule finns kvar efter slå ut en motståndare bollen ur spelet.