mynewspapers.net

Traditionella egyptiska brudklänning

Traditionella egyptiska brudklänning


Bröllop är viktiga för egyptierna, som de var den första civilisationen att upprätta borgerligt äktenskap lagar. Dessa dagar, återspeglas deras kärlek till intrikata skönhet och färger i deras traditionella bröllopsklänningar. Dessa klänningar finns i färger från lila till brunt, guld till den konventionella vita. Även om traditionella bröllop klänning stil har ändrats för att projektera ett mer modernt utseende, hålls vissa delar för att symbolisera unikitet med egyptiska kulturen.

Bakgrund

Den traditionella egyptiska bröllopsklänningen är oftast mycket lång, så lång att materialet som sticker ut på golvet. Detta gör tillräckligt utrymme för drapering och färgstarka accenter, dekorationer och utsmyckningar karakteristiska för den forntida egyptisk stilen av kläder. Egyptiska klänningar kommer vanligtvis med kantiga broderi ligger på eller över fållen. Några egyptiska kvinnor väljer att bära en vit klänning som är dekorerad med skickliga handarbete mönster som går från toppen till botten. Brudklänningar är ofta utformade för att ha flera veck och veck, också. Den strukturerade klänningen är en av de vanligaste egyptiska bröllop klänning stilarna.

Guld

En typisk egyptisk brudklänning skulle anses vara ofullständig utan guld accenter, eftersom guld är en populär färg bland egyptiska drottningar och överklassen. Brudklänningar kan även en guld panel. En av de mest enastående egenskaperna av en typisk egyptisk klänning är en byst område dekorerad med intrikata guld detaljer. Egyptiska brudar också komplettera sin brudklänning av guld skor.

Sjal

Den traditionella egyptiska brudklänning kommer vanligtvis med en sjal som används som en huvudbonad. Bröllop tradition förbjuder uppenbarelsen av brudens ansikte till besökarna; avtäckningen av bruden är endast avsedd för make och hennes familj att bevittna. Sjalar täcka brudens hela ansiktet utom ögonen. Dessa sjalar är prydda av gyllene paljetter och pärlor som hänger ovanför brudens pannan. Denna stil ökar en kvinnas funktioner och även bevarar feminina mysteriet.

Tyg

Även om egyptiska brudar täcka sina hela kroppen och ansiktet, svettas de inte så mycket. Hemligheten ligger i typ av tyg som de använder i sina bröllopsklänningar: linne. Detta tyg ger kvinnor komfort och svalka som tillåter dem att röra sig fritt. Dock väljer ibland kvinnor mer formella och sofistikerade tyger, som silke, för deras klänning.

Tillbehör

Under åren, har henna art anpassats till den egyptiska bröllop traditionen. Det är vanligt att bruden ha händerna dekorerad med hennatatueringar. Målning sessionen vanligtvis äger rum en dag innan bröllopet och är en av de viktigaste verksamheterna bedrivs i en kvinnlig get-together. Bruden har möjlighet att ha hennes fötter målade också. Dessutom pryder bruden sig med smycken som halsband, armband och runda örhängen som är gjorda av guld och andra ädla stenar.