mynewspapers.net

Traditionell klädsel på ett kinesiska Bröllop

Traditionell klädsel på ett kinesiska Bröllop


Bröllop från de flesta kulturer är rika på tradition och kinesiska bröllop är inget undantag. Även om många moderna kinesiska par har antagit mer västerländska traditioner och endast införliva vissa aspekter av ett traditionellt kinesiska bröllop i deras vigsel, finns det fortfarande de som vill klä sig i traditionella kinesiska brud mode.

Färg

Ett område där kinesiska Bröllop verkligen stå ut från västra bröllop är färgen på klänningen. I en typisk västerländsk bröllop dons bruden en klänning av white att symbolisera sin renhet. I kinesisk kultur är det vanligt för bruden att bära en klänning som är en pulserande röd och som är broderad med silver och guld tråd. Kinesiska historiska och kulturella projekt noterar att rött är tänkt att föra lycka till, så cloaking en brud i skrud av rött anses vara lycklig. Dessutom är brudens ansikte dolt bakom en slöja av red. Brudgummen bär också röd i sin kostym. Kina Bridal Detaljer traditionella groomswear som består av en lång, mörk blå klänning, med drakar broderat på det, svart siden kappa, röda skor och rött skärp med en boll på axeln. Dessutom, bär brudgummen en hatt med röda tofsar.

Menande

Mer än bara vara färgglada och broderade, finns det mening till en traditionell kinesiska bröllopsklänning. Broderiet på brudens klänning är mycket specifika. Det är draken och phoenix som är en symbol för man och kvinna. Enligt Kina Bridal, att ha en klänning med dessa två symboler broderade, symboliserar maktbalansen mellan manligt och kvinnligt, vilket är hur ett äktenskap är tänkt att vara. Bollen på brudgummens axeln tas bort före vigseln, av sina föräldrar, som han knäböjer vid familj altaret. Detta symboliserar hans inträde i sitt vuxna liv enligt Jim Down, en författare som täcker kinesiska kulturella traditioner.

Typer

Inte överraskande, finns det olika stilar av bröllopsklänning som är populära i olika områden i Kina. Enligt Kina Bridal, i norra Kina, bär brudar vanligtvis en en pjäs brudklänning, känd som en Qi Pao eller Cheongsam, beroende på dialekt. Även historiskt sett en Qi Pao är avses en kvinnas klänning och en Cheongsam avses en mans klänning, två termer används nu nästan synonymt. I södra Kina är klänningen oftare en tvådelad outfit. För män finns det mycket lite variation, men i mer modern tid, många hästskötare har undvikit överrock, utan i stället för en enda klänning blå.

Tillbehör

Inte till skillnad från många andra kultur bröllop klädsel går traditionella bröllop klädsel längre än bara klänningen. Kinesiska brudar bär traditionellt en phoenix pannsmycke med antingen en röd slöja eller en gardin av röda pärlor hängande framför deras ansikten. Enligt forskning från kinesiska historiska och kulturella projekt härrör denna praxis från den gamla seden att kinesiska par inte ser varandras ansikten tills själva bröllopet. Både bruden och brudgummen bär röda skor, som igen är avsedda att ge lycka till det unga paret. Brudgummen bär en svart mössa med röda tofsar, som spelar en central roll i vigseln, som brudgummen är "tak" på sin familjs altaret före själva vigseln.

Moderna vändningar

På senare tid är det ganska vanligt för en kinesisk brud att ha så många som tre olika klänningar. Hon kan ha sin röda Qi Pao, för kinesiska bröllopsceremonin, en typisk vit västra bröllopsklänning för den civila ceremonin och en mer avslappnad röd klänning för mottagning.