mynewspapers.net

Traditionell japansk bröllopsklänning

Traditionell japansk bröllopsklänning


En traditionell japansk bröllop har rika traditioner både i ceremonin och klänning. Japansk tradition dikterar stilar, färger, tyger och mönster som bärs av en japansk bruden och brudgummen. Medan brudgummen dons traditionella japanska högtidsdräkt, övergångar bruden från en helt vit kimono i en djärv och vacker kimono. När du förbereder för en traditionell japansk bröllop, måste bruden och brudgummen särskilt uppmärksamma deras stil klänning.

Ceremonin klänning

Under vigseln bär en japansk brud en traditionell vit bröllop kimono, shiro-maku. Som förklaras av JapenseKimono.com, "shiro" betyder "vit" och "maku" betyder "ren". Shiro-maku är helt vit i färgen, men ändå ganska enkel i design. Det visas ingen broderi, beading, utsmyckningar eller intrikata mönster. Men bröllop kimono är mycket lång och måste hållas av bruden och en av hennes skötare när hon gick.

Receptionen klänning

Efter vigseln täcker bruden sin shiro-maku med uchikake, en färgstark och utarbeta silk kimono. Även om uchikakes finns i en mängd olika ljusa färger, välja de flesta japanska brudar färgen röd, som anses vara lyckliga i Japan. Gjord av siden och sidenbrokad, denna kimono funktioner utarbeta broderat mönster natur scener. Kimono har också långa, böljande ärmar. Eftersom dessa intrikata och ljusa kimonos är reserverade endast för unga, ogifta kvinnor, är bröllopsfesten sista chansen en japansk kvinna har att bära den.

Frisyr

Japanska brudar bära en genomarbetad frisyr, känd som bunkin-takashimada. I de flesta fall bär bruden en peruk som har utformats i särskilda designen. Utarbeta stil innebär att dra alla av håret tillbaka in i en stor, full bulle på kronan av huvudet. Gyllene tillbehör pryder stil. Under vigseln täcker japanska bruden sitt hår med en vit huva, tsuno kakushi. Enligt bröllop-Guidance.com visar"att bära smycket huvud brudens vilja att ingå äktenskap och ta på sig rollen som fru."

Tillbehör

Under bröllopet bär japanska bruden en liten handväska, kallas hakoseko. Inuti denna väska är en liten mantlade svärd, kaiken, som är en symbol för lycka. Hennes ansikte är med vitt pulver, hennes ögon beskrivs mörkt och hennes läppar är färgade röda. För japanska bröllop bär bruden traditionella japanska skor. Detta inkluderar vit tå strumpor och vita träskor med rem tå remmar.

Brudgummen klä

För en japanska bröllop är brudgummens klänning mycket enklare än brudens. En japansk brudgummen bär en montsuki kimono, som tydligt visar sin familj crest på fram- och baksidan. Även om kimono är lång, stoppar brudgummen det i byxorna hakama. Vanligen tillverkade av bomull eller en polyester blandning, är hakama byxor breda och veckad. En flödande haori överrock placeras över hela ensemblen. Traditionellt, bära japanska brudgummar en svart kimono och haori överrock med svart, grå eller vita kritstreck hakama byxor. Dock en mängd andra färger finns också.