mynewspapers.net

Traditionell chilenska konst

Traditionell chilenska konst


Traditionell chilenska konst har en rik historia tack vare dess blandning av inhemska och Europeiska influenser. På grund av sitt isolerade läge mot Anderna och Stilla havet, Chile är fortfarande en källa till en av de mest homogena national arts i Sydamerika.

Förväg colombianska

Chilensk art daterar sig Inkornas och deras utilitaristiska verk keramik, textil och keramik. Sin talang för metall arbete spelade in religiösa bruk också. Mapuche indianerna i syd-centrala Chile var också kända för sina avancerade och komplicerade tyger.

Colonial

Efter Spanien störtade det Incan riket på 1500-talet, började chilensk art har ett starkt europeiskt inflytande. Landskapsmålningar och träsniderier efter den spanska traditionen antogs och fortsätter till i dag.

Folk

En annan dimension av traditionell konst är konst som Chile har ett stort förflutet, särskilt i musik. Låten blev bäst av Chiles prestanda konst, enligt länder och deras kulturer. Under 1950- och 1960-talet, var ett återuppvaknande av traditionell chilensk musik populariserade skapa rörelsen Nueva Canción Chilena ("ny sång").