mynewspapers.net

Trädgårds-växter för balkong

Trädgårds-växter för balkong


Nästan alla växter som kan växa i marken kan också växa i en kruka på balkong. Kalla-känsliga växter kan gå inomhus för vintern och flytta tillbaka till balkongen under våren. Om du föredrar grönsaksodling, plant tomater, paprika, gurka eller squash. Om du gillar persikor och citroner, plantera dwarf fruktträd. Blommor, tropiska bladverk, buskar, suckulenter och örter kan också växa i krukor.

Petunior

Petunior, en av de mest populära vårblommorna, göra lika bra i krukor på balkong som i marken. Stora blommande petunior, grandifloras, växa enkla och dubbla blommor. Singlarna har når upp till 5 inches över och ibland ruggig eller kantas kanter. Några singlar också avslutande, vilket gör dem idealiska för balkong lådor och hängande krukor. Den andra typen av petunior, multifloras, skapa många fler blommor än grandifloras, även om de är mindre. Dessa kompakta växter överglänsa de stora grandifloras med deras motståndskraft mot sjukdomar och förmåga att motstå regnväder. Införde 1995, lila Wave petunia ladorna rave recensioner från trädgårdsälskare som beundrar vinröd-lila färg och anpassning som marktäckare och ett hängande korg exemplar.

Meyer Lemon

Meyer citron (Rutaceae), en dvärg citron träd, kan växa i krukor på balkong i varmare klimat. Den vintergröna växten producerar doftande blommor på våren som förvandlas till saftiga citroner med mindre tartness än standard citron träd. Det växer runt 6 fot lång. Plantera i en krukväxtjord speciellt framtagen för fruktträd.

Gummi Plant

Om du vill täta lövverk och lågt underhåll i en anläggning som balkong, prova gummi anläggningen. Som kräver minst 29,4 grader dagtid temperaturen och nattliga temperaturen 18.3 grader C, kan gummi anläggningen komma inomhus under kallare årstider. Gummi anläggning fungerar också som en skärm skiljer din balkong från balkongen grannar. Dark-green, oval bladen är särskilt vacker och glänsande när hålls ren och behandlats med en produkt som kommersiella leaf-shine.

Tomater

Se till att din balkong får åtta timmars solljus per dag om du planerar att växande tomater. De flesta sorter tomater växa lika bra i krukor som de gör i marken, men se till att krukorna har dräneringshål. Plantera tomater i en krukväxtjord framtagen speciellt för grönsaker. Jorden i krukorna torkar ut mycket snabbare än trädgårdsjord, så kolla dina tomater varje dag för fukt. Under sommaren månaden är det viktigt att vattna varje dag.