mynewspapers.net

Trädgård grönsaker som kaniner inte äter

Trädgård grönsaker som kaniner inte äter


Kaniner är mycket populära i påsk och avgudad av små flickor världen över, men de är glupska skadedjur som kommer att attackera din trädgård. En enda jackrabbit får äta så mycket som 0,45 kg (1 pund) per dag... och de kan få maten ur din vegetabiliska sängar. Kaniner sluka många av bladgrönsaker och ätliga växter som trädgårdsmästare njuta, men det finns vissa trädgård grönsaker som kaniner inte äter.

Potatis

Potatis är en populär gröda för amatörer och professionella vegetabilisk trädgårdsmästare, men det är inte attraktivt för kaniner. Odla potatis endast i jord temperaturer under 27.5 grader Celsius (80 grader Fahrenheit), optimalt mellan 15.5 och 21 grader Celsius (60 och 70 grader Fahrenheit). Potatis är mycket köldhärdig, och överlever lättare Frost. Plantera tidig potatis i mars eller April och sen-säsong växter i början av juli. Potatis bör planteras 2,5 till 7,5 centimeter (1 till 3 inches) djupt i marken, med minst 25 cm (10 inches) utrymme mellan växter. Ger växterna väldränerad, rika jord för bästa tillväxt. Lägg till 10-15 cm (4 till 6 inches) av halm kompostmaterial över potatisen att förhindra ogräs tillväxt.

Rabarber

Trädgård grönsaker som kaniner inte äter


Rabarber är en annan cool-säsong grönsak som kaniner traditionellt inte äter. Regioner med svala vintrar som når 4,5 grader Celsius (40 grader Celsius) och lägre och mindre än 24 grader Celsius (75 grader Fahrenheit) i sommar är idealiska för rabarber. Ge växten rika, väldränerad jord och en solig plantering webbplats för bästa tillväxt. Rabarber bör planteras på hösten, efter sommaren trädgårdsväxter har gått vilande för säsongen. Plantera rabarber kronor 2,5-5 cm (1 till 2 inches) djupt i rika, väl fungerade jord. Lägg till 7,5 till 10 cm (3 till 4 inches) av halm kompostmaterial när plantorna börjar att spira. Börja skörda rabarber under det andra året av tillväxt.

Allium

Allium, eller salladslök, är ätliga och tillräckligt attraktiv odlas som prydnads trädgård växter, men kaniner brukar äta inte dem. Allium växer i täta, buske-liknande klumpar sprida så mycket som 30 cm (1 fot) bred och upp till 60 cm (2 fot) lång. Lång, rörliknande bladen är ihåliga. Ovala, ätliga lökar växer under jorden. Växten allium i fullt solljus om möjligt, men växten tål halvskugga vid behov. Allium är bäst odlas i USDA härdighet zoner 6 till 9 och kan skördas året runt.