mynewspapers.net

Träd eller buskar som gör en bra privatliv gränsen & gör väl i svagt ljus

Träd eller buskar som gör en bra privatliv gränsen & gör väl i svagt ljus


När plantering buskar för att blockera oönskade åsikter eller ger avskildhet, välja högre växter med tätt bladverk. Du kan växa en rad växter och beskära dem in i en häck, eller blanda buskarna i ditt privatliv gränsen. Även om många träd och buskar gör bra integritet gränserna, kräver de flesta full sol. Några få undantag kommer att frodas i svagt ljus.

Summersweet

Summersweet (Clethra alnifolia) lövbuske växer upp till 8 fot lång och kan sprida 6 fot brett. Denna rundad buske med mörkgröna blad, producerar doftande vita blommor i juli och augusti som lockar bin och fjärilar. På hösten inbjuder frökapslar fåglar. De behöver fuktig, väldränerad jord. Även om dessa anläggningar kommer att frodas i full sol, påstår Joey Williamson Clemson University att de också blommar bra i full skugga.

Amerikanska buxbom

I amerikanska buxbom (Buxus sempervirens) vanligen växer ca 10 fot lång med mycket täta lövverk. Eftersom de tål tunga beskärning, används landscapers ofta i buxbom för formella häckar eller foundation planteringar. I buxbom behöver fuktig, väldränerad jord men tål inte översvämningar. Även om det kan leva i full sol, föredrar det skuggade områden.

Blackhaw Viburnum

Lövfällande blackhaw viburnum (Viburnum prunifolium) kommer att växa upp till 15 fot lång och sprida sig upp till 12 fot. Sommartid kan täcka grädde-vita blommor busken följt av ätbara rosiga frukt som blir svart. Blackhaw viburnum gör bra i någon jord och är torka.

Kanadensiska odört

Evergreen kanadensiska odört (Tsuga canadensis) kommer att växa till 60 fot lång och sprida 30 fot. Eftersom de är så stora, intersperse dessa med lägre, snabbare växande buskar för en intressant sekretess gräns. Detta träd behöver fuktig väldränerad jord och tål inte torka. Alex X. Niemiera Virginia statliga universitet varnar för att du kommer att behöva spraya trädet regelbundet för att skydda mot odört ulliga adelgid, en insekt som kommer att döda trädet om inte kontrolleras.

Japansk idegran

Den vintergröna Japansk idegran (Taxus cuspidata) har mycket mörkt gröna nålar, och vissa sorter kommer att växa upp till 40 fot lång. Landscapers uppskattar deras förmåga att frodas i skuggan och deras brist på skadeinsekter. De trivs i de flesta jordar, men behöver bra dränering. Den Japansk idegran tål kraftig beskärning för att hålla dem på önskad höjd. Enligt Diane Relf i Virginia State University är de flesta delar av idegran giftiga, inklusive fröet inuti bären.