mynewspapers.net

Toyota Pickup inaktiv problem

Toyota Pickup inaktiv problem


Toyota pickup bilar har länge haft rykte om tillförlitlighet och långvarig prestanda. Men det betyder inte att fordon som är problem-fri. Bestämt tack vare datorn sensorer integreras i motorsystem, lider Toyota lastbilar tomgång frågor som många andra bilmärken.

MAF Sensor och O2 Sensor

Som en del av federala lagar och ansträngningar att göra bilar renare, har USA bilar allt haft att införliva ett antal sensorer för att kontrollera utsläpp bo inom rättsliga spänner. Syresensor och mass air flow sensor finns två typer som ofta får pluggas med kol inlåning, som sedan kan orsaka tomgång problem som dåliga data orsaka pickup datorn felaktigt ändra Lufta/tankar blandningen till motorn i tomgång.

Anti Diesel magnetventil

För dessa pickup bilar som använder en förgasare (före bränsleinsprutning dagar), hade många Toyotas en anti diesel magnetventil kopplad till förgasaren. Denna del är ansvarig för skära av bränsle när motorn började hålla igång efter bilen var avstängd. Men när nödsänkningssolenoiden störningar, kan det döda också lastbilen precis när det tomgång normalt.

Idle Surge

Om tomgångsvarvtalet läser som är högre än ett godtagbart intervall, kommer att kontrollmodulen motor i vissa lastbilar reagera och begränsa bränsle. Sedan kommer att motorn göra motsatsen och plötsligt öka bränsleflödet att kompensera. Reaktionen är att motorn verkar uppsving för någon som helst anledning. Orsaken är ett utbyggbart pelleten i en ventil som reagerar på temperaturen.