mynewspapers.net

Torkad frukt näring och kalorierTorka frukt eliminerar fukt och är den äldsta metoden att bevara livsmedel, enligt den amerikanska Centers for Disease Control och Prevention, eller CDC. Sun-torkning frukt var den traditionella metoden används före ugnar och dehydrators blev utbredd. Torkad frukt är låg fetthalt och mycket fibrer och kolhydrater, den rekommenderade portionsstorlek är hälften som färsk frukt på grund av de höga kalori värdena av många torkade frukter.

Brist på vitamin C

De flesta torkade frukter saknar C-vitamin, enligt CDC, eftersom det är förlorad på grund av den värme som används i torkningen. Några torkade frukter är förbehandlats med citrusjuice, så kolla etiketten att se om C-vitamin är listad som ett näringsämne eller om citrus har lagts till.

Näringsmässiga fördelar

Enligt Kalifornien Institutionen för hälsa inkluderar näringsmässiga fördelarna med torkad frukt som russin, fikon och plommon, järn, kalium, fibrer, kalcium, vitaminer och magnesium. Torkade tranbär innehåller 25 g totala kolhydrater - som består av 2 g kostfiber och 20 g socker - i en 25 g (1/4-cup) som serverar, enligt CDC; 13 g (1/4 kopp) soltorkade tomater innehåller 2 g protein, 6 procent av dagligen rekommenderade värde eller DRV, järn, 8 procent av DRV för vitamin C, 12 procent av natrium och 2 procent av vitamin A och kalcium.

Fibre

Fiber hjälper till att bibehålla maghälsa och ger en känsla av mättnad eller fullhet. Färsk frukt innehåller oftast mer fiber än torkad frukt, men det finns fortfarande en betydande mängd fiber i torkad frukt i jämförelse med andra vanliga bearbetade snacks. Fibre beloppen i torkad frukt innehåller 3 g i 25 skivor av torkade äpplen, 4 g i en 25 g del (1/4 kopp) av torkade blåbär, 1,6 g i en liten låda med russin och 2,2 g 28 g (1 oz) banan chips.

Kalorier

Eftersom torkad frukt finns koncentrerade versioner av sina färska motsvarigheter, är deras kalori värden högre. Aprikoser i färsk form ger 51 kalorier per 100 g, medan 100 g torkade aprikoser resultatet i en kaloriintaget av 260. Äta mindre portioner av torkade frukter kommer att ge nödvändiga näringsämnen utan att lägga alltför stora kalorier till din diet. Andra kalori värden är 90 för en 25 g del (1/4 kopp) av torkade tranbär, 35 för soltorkade tomater, 130 37 g (1/4 kopp) russin, 110 för torkade plommon, 147 kalorier för 28 g banan chips och 150 kalorier för en 25 g torkade blåbär.

Tillsatta ingredienser

Torkad frukt kan innehålla tillsatta ingredienser, såsom socker, natrium eller mättade fetter. Leta efter etiketter på framsidan av förpackningen som annonserar "utan tillsatt socker" eller "låg natriumhalt" och kolla ingrediensförteckningen att bekräfta att den torkade frukten förbereds i dess renaste form. Ingredienser för att vara försiktig med att inkludera majssirap, fruktos, druvsocker, mörk sirap och sackaros.