mynewspapers.net

Topp tio söta röda viner

Topp tio söta röda viner


Söta röda viner tenderar att få en dålig rap. Vin kritiker ser ofta dem som otillräckligt "allvarlig" eller komplexa. Allmänheten associerar ofta söta röda viner med förmånstillträde till sin mark, fattiga-smaka viner, såsom Carlo Rossi muscatels. Men kan några söta röda viner vara utsökt. Det finns fyra huvudgrupper av söta röda viner: "sugrör" viner, starkviner, mousserande viner och unga viner. "Droppen" viner är viner som har tillverkats av torkade druvor. torkningen koncentrerar sina naturligt socker. Starkviner är destillerad sprit, till exempel brandy. Mousserande vin är viner med höga halter av koldioxid. Unga viner är viner som inte har åldrats under mycket lång tid, vilket resulterar i sötare, mindre komplexa smaker än de äldre viner. Den topp tio söta röda viner är följande: Aleatico, Port, Madeira, Lambrusco, Beaujolais Nouveau, Fragolino, Cagnina di Romagna, Brachetto, Vin Santo och Recioto della Valpolicella.

Recioto della Valpolicella

Recioto della Valpolicella, en italiensk "sugrör" vin, är en söt, stickande rött vin från Valpolicella grape blandningen. För att skapa Recioto Della Valpolicella signatur smak, har dessa druvor kunnat utveckla en välvillig svamp kallas noble rot, som producerar söta, koncentrerad smaker. Recioto della Valpolicella avnjuts bäst som ett dessertvin.

Vin Santo och Aleatico

Vin Santo, en annan italiensk "sugrör" vin, är tillverkad av torkade Trebbiano och Malvasia druvor. Vin Santo wines är mycket söta dessertviner. Till skillnad från många söta röda viner, kan Vin Santos vara åldern upp till tio år. Aleatico di Portoferraio görs i Elba. För tillverkningen av Aleatico torkas druvorna före att vara jäst. Det är en äkta italiensk vin som är känd för sin sötma och stark doft. Smaken ger den som dricker intensiv frukt smaker.

Port

Port är ett starkvin från Portugal. Mer än hundra olika druvsorter kan användas för att göra Port, och den kommer i en mängd olika stilar. De flesta hamnarna är söt och tjock, och alla av dem är hög i alkohol. Eftersom hamnarna är så starkt smaksatt, serveras de oftast på egen hand eller med efterrätt.

Madeira

Madeira är en portugisisk berikade dessertvin. Det finns en hel del typer av Madeira, är endast de Madeiras tillverkad Tinta Negra Mole och Complexa druvor röda. Som hamnar, Madeiras är höga i alkohol, men deras smaker fungerar mycket bättre med mat. Detta vin används ibland i matlagning.

Brachetto

Brachetto, ett mousserande rött vin gjort på italienska Brachetto druvan, är känd för dess berusande dofter och smaker berry. Gjorts i "frizzante" stil--vilket betyder "lätt mousserande"--Brachettos är låga i alkohol och par väl med frukt och choklad.

Lambrusco och Cagnina di Romagna

Lambrusco vinerna är gjorda av Lambrusco druvorna odlas i Italien och Argentina. De är skummande, frizzante-stil röda. Kylda Lambrusco vinerna är mer uppfriskande än söt, och de gör ett underbart komplement till grillade eller grillade mat. Cagnina di Romagna är en ljuvlig, söt rött vin. Det är känt som vin att dricka om du inte vill få berusad. Förutom att vara låg i alkohol, det är lågt i syra, och det är ett bra vin att tjäna på fester eftersom det är mycket lätt att smutta och njuta. Detta vin är tänkt att njutas omedelbart så att inte lägga det på hyllan för åldrande; i Italien, är det ofta avnjutas runt jul. Festlig smaken berättar varför den som dricker.

Fragolino och Beaujolais Nouveau

Fragolino, tillverkad av en hybrid druvan kallas Fragola, är känd för sin fina jordgubbe smaker. En annan lätt mousserande rött, är Fragolino perfekt kyld summertime drycken. Beaujolais Nouveau är en ljuvlig vin som fått sitt namn från området Beaujolais i Frankrike där den är gjord. Alla druvor i denna region måste skördas för hand, och denna speciella touch verkar nå vinet. dess hela berry jäsningsprocessen lyfter fram dess starka frukt smaker. Med en rolig lila-rosa färg, det är en mycket lätt vin som är populärt på fester, duschar och bröllop.