mynewspapers.net

Topp tio rikaste företag

Topp tio rikaste företag


De 10 rikaste företagen i världen ligger över kartan. Forbes.com har sammanställt listan över de Global 2000 som listar de 2000 företagen globalt. 50% av företagen är dock amerikansk. De fyra platserna, i själva verket upptas av företag baserade i Förenta staterna. Olika företagen inkluderar olja och gasföretag och banker. Marknadsvärdet för dessa företag allt från 167 till 308 miljarder dollar. Forbes.com rangordnade listan efter fyra indikatorer. Dessa indikatorer är intäkter, vinst, tillgångar och eget kapital. Riskklassificeringskriterier tros möjliggöra mer objektivitet att utvärdera och jämföra företag.

North American

Enligt Forbes.com finns de fyra rikaste företagen i världen i Nordamerika, USA för att vara exakt. Rikaste företaget är JPMorgan Chase. JPMorgan Chase är en bank med ett marknadsvärde på 108,0 miljarder pund. General Electric, Bank of America och ExxonMobil består av respektive topp 2-4 företag. Wells Fargo rundor ut de nordamerikanska företag nummer åtta på listan.

Europeiska

Forbes.com noterar att Europeiska företag utgör den näst största fraktionen på listan. Företag ligger i Spanien, Frankrike, Nederländerna och Förenade kungariket är bland 10 rikaste i världen. Banco Santander, HSBC Holdings, Royal Dutch Shell och BP är de fyra europeiska företag att göra listan med en kombinerad marknadsvärde på 403.7 miljarder pund.

Asiatiska

Det finns bara en asiatisk baserat företag i topp 10 rikaste företag listan sammanställd av Forbes.com. Detta företag ligger i Kina. ICBC är en bank företag kommer in på femte på listan. ICBC har ett marknadsvärde på 157.4 miljarder pund.