mynewspapers.net

Tonårsgraviditeter fakta och statistikFörenta staterna har brottats med frågan om tonåring graviditet i årtionden. I januari 2010 visade en studie som släpptes av Guttmacher Institute emellertid att dräktighetsfrekvens hos ungdomar i åldern 15-19 hoppade 3% mellan 2005 och 2006.

Hälsorisker för Teen mödrar

Enligt Medline Plus är en tonårig mor en högre risk för allvarliga hälsoproblem, inklusive högt blodtryck, ofta brist på lämpliga mödravård.

Hälsorisker för barn

Barn till tonåring mödrar är också löper en större risk för hälsa komplikationer, inklusive föds förtidigt eller undervikt vid födseln. 2006 ensam, det fanns över 43.000 låg födelse vikt födda till unga mödrar åldrarna 15 till 19 år. Barn till tonåring mödrar är också mer benägna att uppleva kognitiva problem, försummelse och övergrepp och att bli tonåring föräldrarna själva.

Ett växande Problem

En 2004 studie utförd av American College of obstetriker och gynekologer visade att omkring 750.000 tonåringar åldrarna 15 till 19 bli gravida varje år. Denna häpnadsväckande statistik förstärktes av en ökande dräktighetsfrekvens hos tonåringar mellan 2005 och 2006, då den ökade med 3 procent. Detta var den största singel år hoppet sedan 1990.

Sociala konsekvenser för mammor

Teen mödrar är mindre benägna än andra tonåringar att ta examen gymnasiet, mer sannolikt att leva under fattigdomsgränsen och bli beroende av välfärd.

Sociala konsekvenser för pappor

Mödrar och barn är inte de enda människor som påverkas av tonårsgraviditeter. Adolescent fäder, i genomsnitt tjänar mindre än andra män och komplett mindre skolgång.

Ekonomiska effekter

Tonåring graviditet påverkar också samhället i stort. År 2004 var kostnaden för tonårsgraviditeter på Förenta staternas offentliga finansieringssystemet 5,9 miljarder pund.